Вадим ШАХРАЙЧУК: «Збірна України грає з командами, які вище класом»

Наставник збірної України прокоментував гру на турнірі

Наставник збірної України з хокею Вадим Шахрайчук прокоментував поразку від Франції на міжнародному турнірі в Словенії.

- На які труднощі ми натрапили зі збірною Франції?

Складнощі одні й ті самі - ми зустрічаємось із командами, які вище нас за класом. Ми хоче в найближчому майбутньому складати цим збірним конкуренцію, тож зараз у Любляні ми вчимося на помилках. Хлопці це розуміють і від матчу до матчу здобувають необхідний досвід.

- На цьому турнірі за нашу команду грає чимало молодих гравців. Чи задоволені Ви їхніми виступами?

Так, я задоволений нашою молоддю. Сімчук, Ступак, Бородай, Чолач, Матусевич - доволі хороші гравці. Авжеж, їм важко даються ці змагання, адже вони ніколи не зіштовхувались із подібним рівнем. В УХЛ і близько немає таких швидкостей. Так що вони молодці, намагаються не поступатись грою. Але, на жаль, поки що їх не вистачає на весь матч. Наче проводимо хороші періоди, а от у кінцівці не вистачає сил. При цьому ми граємо майже без перерв. Це так само дається взнаки. У комплексі поки що важкувато їм, а от якщо брати окремі ігрові епізоди, то мають дуже гідний вигляд. Головне - у них є величезне бажання грати, слухати та навчатись. Думаю, після цього турніру вони стануть лише сильнішими.

- Дійсно, ми граємо з командами, які вище за класом, але програвати ніхто не любить. Як налаштовуєте хлопців на ігри та підтримуєте їхній бойовий дух?

Як і всі спортсмени, наші хокеїсти завжди хочуть перемагати - на всіх змаганнях і в усіх матчах. Неважливо, грають вони з Польщею, Австрією чи Словенією. Ми показали хороший хокей із Польщею та Францією, добре протримались половину гри з Румунією. Авжеж, трохи вибиває з колії, що не вдається перемогти в таких близьких матчах. Але тренерський штаб намагається мотивувати всіх гравців на кожну зустріч, кожен період і кожну зміну. Думаю, хлопці нас чують і віддаються на льоду повністю.

Я сьогодні (20 травня - прим.) в роздягальні сказав, що прикро за цей матч із Францією. Наші гравці йшли на такі самопожертви - брали шайби на себе, бились до кінця, тому дуже сумно, що не вдалось заробити бодай одне очко. Але я думаю, що ці ігри - хороша інвестиція в майбутнє, яка допоможе нам на чемпіонаті світу в наступному сезоні.

- Попереду Словенія - команда однієї ланки з Австрією. Чого очікуємо від прийдешньої гри?

Ми будемо грати так, наскільки ми готові. Не варто забувати, що це вже наша п'ята гра за останні шість днів. Налаштовуємось, як і на попередні матчі. Нам необхідно винести з цієї гри максимум користі та досвіду, загартувати наші характери. Ми не ставимо зараз результат - виграти, зіграти внічию чи програти. Наше завдання - навчитись грати в сучасний хокей, у який грають та ж Австрія чи Словенія. Ці команди були ще рік тому в Дивізіоні ІА, куди ми прагнемо потрапити. Тому ці змагання для нас, у першу чергу, - навчання. Тому дякуємо нашій Федерації за можливість тут грати та організаторам турніру за запрошення. Це неоціненний досвід для тренерського штабу та гравців.

Іван Зінченко Джерело: ФХУ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 20:09 2

Ріккі Хаттон поділився емоціями від бою

Коментарі