Бій за Європу. Ворскла і Десна в Полтаві зіграли внічию

Неприйнятний результат для полтавського клубу

Сьогоднішній поєдинок у Полтаві ставав, без перебільшення, ключовим протистоянням заключного тижня українського чемпіонату. Суперники ведуть відчайдушну боротьбу за потрапляння в єврокубкову зону, тому їхня очна дуель мала величезне значення. Юрій Максимов після матчу з «Динамо» не приховував, що полтавчани вже тримали в розумі наступний поєдинок.

До сьогоднішньої зустрічі гості підійшли в непоганому настрої, адже в матчі з «Колосом» вдалося зробити камбек, вирвавши нічию в чисельній меншості. До того ж, «сіверян», за великим рахунком, влаштовував нічийний результат в Полтаві, адже за рівної кількості набраних очок з «Ворсклою» вони опиняться вище в турнірній таблиці за рахунок домашньої перемоги.

Команди обережно почали матч і не поспішали форсувати події. На полі було багато боротьби, а ось із конструктивом біля воріт справа не клеїлася. Полтавчани намагалися високо зустрічати суперників, але агресивного пресингу в їх виконанні не було. І все ж, саме господарі поля першими загострили гру, що відразу принесло результат. Атака правим флангом завершилася точною передачею Степанюка в центр штрафного, і Тілль у дотик відправив м'яч у ворота.

Після забитого гола малюнок гри не змінився. Полтавчани організовано перекривали вільні зони, а гості не могли налагодити комбінаційні взаємодії. Перед перервою у «зелено-білих» пройшла ще одна хороша комбінація, але у Кулача завершальний удар не вийшов.

На допомогу команді Олександра Рябоконя прийшло стандартне положення на початку другого тайму. Майстерний навіс зі штрафного від Калитвинцева ударом головою замкнув Гітченко, зрівнявши рахунок. Чернігівці відчули впевненість і відразу могли подвоїти свою перевагу. Спочатку Різник зреагував на удар Гуцуляка з лінії штрафного, а потім голкіпер зробив блискучий сейв після удару головою від Безбородька.

Але і «зелено-білі» досить швидко прийшли в себе: результат команду Юрія Максимова не влаштовував. Уже Пасту довелося демонструвати свою реакцію після удару Степанюка. А через кілька миттєвостей Скляр після навісу з кутового і скидки партнера відправив м'яч у ворота. Але харків'янка Монзуль зафіксувала офсайд у гравця «Ворскли», що було підтверджено за допомогою VAR.

Полтавчани намагалися нагнітати, але завдання господарям значно ускладнив Якубу. Ганець збив Картушова, отримав другий в матчі «гірчичник» і достроково покинув межі поля. Той же Картушов ледь не приніс перемогу своїй команді, коли зліва увірвався до штрафного суперників. Півзахисник замість удару вирішив пошукати партнерів, що виявилося невдалим рішенням.

Зігравши внічию, полтавчани погіршили свої шанси в боротьбі за єврокубкову зону. Тепер їм потрібно в останньому турі обігрувати «Минай» та розраховувати, що «Маріуполь» вдома відбере очки у «Десни».

Українська Прем'єр-ліга. 25 тур.

«Ворскла» - «Десна» - 1:1

Тілль (18) - Гітченко (54)

Якубу (62), Сапай (90) - Конопля (39), Тамм (69), Гуцуляк (93)

Якубу (86, друга жовта картка)

«Ворскла»: Різник, Яворський, Чеснаков, Сапай, Якубу, Ребенок (Кане, 58), Пуцлін, Тілль, Скляр, Степанюк, Кулач

«Десна»: Паст, Тамм, Єрмаков, Домбровський, Арвеладзе (Картушов, 81), Калитвинцев, Гітченко, Сухоцький, Гуцуляк, Конопля, Дегтярьов (Безбородько, 46)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон «Ворскла» імені О. Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1

Коментарі