Є перший фіналіст! Ман Сіті дуже впевнено ще раз обіграв ПСЖ

Після дубля Мареза і вилучення Ді Марії все стало ясно задовго до кінця

Визначився перший фіналіст Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2020/21. Ним став англійський «Манчестер Сіті», який і в другому матчі виявився сильнішим за французький «ПСЖ».

В Манчестері пішов сніг і поле перед матчем нагадувало наші вітчизняні реалії - після перегляду телекартинки складалося враження, що це український чемпіонат повернувся після зимової перерви.

Перед початком матчу ситуація була гранично ясна - парижанам треба забивати як мінімум двічі і, бажано, не пропускати. Гравці «ПСЖ» побігли забивати відразу ж, а підопічні Пепа вирішили показати, що легко не буде - за перші дві хвилини паржани тричі лежали на газоні після жорстких фолів суперників. Арбітр карточок не показував.

На 7 хвилині після атаки зліва м'яч, здавалося, влучив у руку Олександра Зінченка у власному штрафному. Асистент арбітра зафіксував фол, а сам рефері показав на позначку. Зінченко гаряче протестував, доводячи, що грав плечем, і повтор це підтвердив - своє рішення Бьорн Кюйперс скасував.

Тут же запал Саші дав результат - українець гарно відкрився на лівому фланзі, отримав пас від Едерсона (!) і віддав на лінію штрафного майданчика під удар Де Брюйне. Удар того згладили захисники, але Марез був спритнішим і другим темпом прошив Наваса!

Через кілька хвилин Маркіньос міг повторити свій подвиг першого поєдинку, але не вийшло, тому що м'яч після його удару головою влучив у перекладину. А могли парижани одразу ж повернутися в гру. Зразу ж на полі залишився лежати Кімпембе, а його партнери швидко зорієнтувалися після вводу м'яча в гру Едерсоном - Ді Марія обікрав Бернардо Сілву і бив здалека в порожні ворота, але трохи не влучив. Кіпер, здавалося, все контролював, але хто знає, що б було, якби м'яч йшов у площину.

Команди завелися, але це не переросло в футбольну злість, а в звичайну - французи грубо грали проти суперників, а ті у відповідь провокували Неймара. Градус напруги зростав, було видно, що суддя повністю не тримає емоції гравців під контролем. Почеттіно було про що говорити з підопічними в перерві.

Після відновлення гра трохи заспокоїлася. Не було видно, за рахунок чого «ПСЖ» збивається забивати два м'ячі. Зрозумів це і Почеттіно - він зняв з поля пасивного Ікарді та Ерреру, який мав жовту картку, і випустив Кіна та Дракслера. І відразу ж забили… господарі - Де Брюйне розігнав контратаку, віддав наліво Фодену, а той у стилі того ж Кевіна віддав поперечну передачу на розстріл воріт Марезові - 2:0! Гра була зроблена.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ді Марія перший вирішив, що немає чого більше рвати жили, і пішов відпочивати, грубо сфоливши проти іменинника Фернандіньо. Звичайно, опорник «Сіті» всю гру жорстко грав проти одноклубників Анхеля, але на такому рівні треба не піддаватися емоціям.

Далі гра просто розвалилася. Тренери робили заміни (Гвардіола дав пограти і Агуеро), а гравці з'ясовували стосунки на полі, наслідком чого став каскад жовтих карточок. Тільки чудом котрась із них не переросла в червону, хоча ймовірність цього була дуже висока - парижани просто косили суперників, незважаючи ні на що. Отримав жовту і наш Зінченко (який, до речі, провів дуже солідний матч), правда, за розмови і апеляції до арбітра. А з футбольного запам'ятався хіба що удар Фодена, який низом влучив у праву стійку.

Пеп Гвардіола знову гратиме у фіналі Ліги чемпіонів! Проти кого - дізнаємося в середу.

Ліга чемпіонів УЄФА. 1/2 фіналц. Матч-відповідь.

«Манчестер Сіті» - «ПСЖ» - 2:0 (перший матч - 2:1).

Марез, 11, 63.

Еррера, 22, Вератті, 71, Кімпембе, 87, Даніло, 89 - Зінченко, 72, Де Брюйне, 74.

Ді Марія, 69.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер, Діаш, Стоунз, Зінченко, Фернандіньо, Гюндоган, Де Брюйне (Жезус, 82), Б. Сілва (Стерлінг, 82), Фоден (Агуеро, 85), Марез.

«ПСЖ»: Навас, Флоренці (Дагба, 75), Маркіньос, Кімпембе, Діалло (Баккер, 82), Паредес (Даніло, 75), Еррера (Дракслер, 62), Ді Марія, Вератті, Неймар, Ікарді (Кін, 62).

Арбітр: Бьорн Кюйперс (Нідерланди).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

МАНЧЕСТЕР СІТІ - ПСЖ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧу

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 14:52 2

Бразилець вважає, що якісно нинішній футбол не кращий за той, який був у його часи

Коментарі