Срібло все ближче. Шахтар впевнено справився з Дніпром-1

Долю матчу вирішили два голи в першому таймі після помилок Батагова

Команди підійшли до матчу в різному настрої і в різній формі. «Шахтар» програв два попередні поєдинки, причому програв «всуху». А Мораес, який забив 4 з останніх 5 м'ячів «гірників», серйозно травмувався. Його функції на вістрі атаки донецької команди був покликаний виконувати Дентіньо, який в чемпіонаті України останній раз відзначився голом ще в жовтні. «Дніпро» ж, навпаки, набрав пристойний хід. Хоча команда вже ні за що не бореться, в календарному 2021 зазнала лише однієї поразки - від київського «Динамо». І, на відміну від «Шахтаря», забивний форвард, Маріо Чуже, в строю (на його рахунку було 6 м'ячів в останніх шести зустрічах).

Гра почалася на рівних. «Шахтар» трохи більше володів м'ячем, але і дніпряни намагалися відповідати атакою на атаку. Однак в середині тайму допустили непрощенну помилку. Після чергового випаду «гірників», здавалося, команда відбилася. Батагов підхопив м'яч біля свого штрафного майданчика і віддав неточний пас - м'яч перехопив Алан Патрік і віддав пас вперед. А Дентіньо, який не «вимкнувся», в дотик пробив під ближню стійку - 1:0! Безгольова серія «гірників» завершилася на позначці у 216 хвилин ігрового часу.

Про те, що «Дніпро-1» не збирається здаватися, говорить той факт, що буквально в наступній атаці Довбик міг зрівняти рахунок, але не зумів переграти Трубіна, пробиваючи з вигідної позиції. Потім Тейлор впав у штрафному «Шахтаря» і просив арбітра подивитися повтор. Очевидно, відеоасистент підказав Шурману, що пенальті ставити не потрібно: Хочолава спершу вибив м'яч, а потім вже наступив на ногу бразильцеві. Той не на жарт розсердився і ледь не заробив червону картку: пішов у підкат ззаду проти Додо в середині поля. Рефері обмежився попередженням, заодно за розмови нагородивши «гірчичником» і Ді Франко...

Команди продовжували обмінюватися атаками, але при цьому гості частіше помилялися. І знову, на жаль, гольову помилку допустив Батагов. Він віддав пас на воротаря, але не помітив, що в штрафному залишався Дентіньо. Він міг і сам обіграти воротаря, але віддав пас на набігаючого Тете, і той в дотик поцілив у порожні ворота - 2:0. До перерви рахунок не змінився.

Другий тайм почався з атак «Шахтаря», хоча прицільних ударів було дуже мало. А приблизно на 60 хвилині черговий неточний пас Батагова привів до небезпечного випаду «гірників», і Ігор Йовічевіч вирішив замінити хавбека. Дуже невдалий день для 19-річного вихованця «Металіста». Втім, будемо сподіватися, що у нього ще все попереду, а подібні невдачі тільки загартують його характер.

Підопічні Луїша Каштру (для якого поєдинок став ювілейним, 80 біля керма команди у всіх турнірах) не форсували події. Вони володіли м'ячем і намагалися розіграти його до вірного. І хоча точних ударів не було, у «Дніпра-1» не було навіть можливостей для атак! Дніпрянам вдалося пробити по воротах Трубіна вперше тільки на 80 хвилині, але Довбик з вигідної позиції не влучив у площину. Здавалося, гра так і завершиться «сухою» перемогою «Шахтаря». Але на останній компенсованій гості зуміли забити гол. Після прострілу Тейлора м'яч у воротарському прийняв вийшовший на заміну Хобленко і пробив повз лежачого на газоні голкіпера.

2:1, і рекордна безпрограшна виїзна серія «Дніпра-1» перервалася на позначці в 5 матчів. «Шахтар» майже забезпечив собі друге місце: команда набрала 48 очок і випереджає «Зорю» на 7 балів. 6 травня «гірники» зіграють на виїзді проти «Миная». «Дніпро-1» з 29 очками залишився на восьмому місці. 5 травня дніпряни приймають «Зорю».

Українська Прем'єр-ліга. 24 тур.

«Шахтар» - ««Дніпро-1» - 2:1.

Дентіньо, 24, Тете, 41 - Хобленко, 90+4.

Тейлор, 30, Ді Франко, 30, Когут, 45, Ярмолюк, 90+1 - Додо, 55.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Степаненко, Майкон (Маркос Антоніо, 87), Алан Патрік (Судаков, 84), Тете, Соломон (Фернандо, 78), Дентиньо (В'юнник, 87).

«Дніпро-1»: Юрчук, Тейлор, Дуглас (Адамюк, 84), Сваток, Дубінчак, Батагов (Білл, 61), Ді Франко, Булеца, Когут (Ярмолюк, 75), Чуже, Довбик (Хобленко, 84).

Арбітр: Д. Шурман (Київська обл.)

Стадіон: НСК «Олімпійский» (Київ)

ШАХТАР - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 19:46 12

Михайло з'явився на полі на 71-й хвилині

Коментарі