Шахтар може спустити подих. Зоря поступилася Олімпіку в Чернігові

Юрій Калітвінцев здобув першу перемогу на чолі донецької команди

Нещодавно минулої неділі команди грали одна з одною у Запоріжжі в 23-му турі чемпіонату України. Тоді, нагадаємо, «Зоря» перемогла з рахунком 2:1. І ось через всього лише три дні суперники знову зустрілися, тепер вже у Чернігові в перенесеному ще з минулого року поєдинку 10-го туру.

Цікаво, що у порівнянні з попередньою грою Віктор Скрипник вніс досить значні корективи, залишивши в стартовому складі тільки Василя, Абу Ханну і Кочергіна. А ось його візаві Юрій Калітвінцев, навпаки, не став робити великі перебудови в основі, випустивши на поле тільки двох нових футболістів Векляка і Таллеса.

Перший по-справжньому гострий момент в матчі створила «Зоря». На 7-й хвилині небезпечно пробив в ближній кут Кочергін, але Кічак був уважний, парирувавши м'яч на кутовий. А потім ігрова перевага перейшла до «Олімпіка» і вже біля воріт луганської команди стало «гаряче».

Спершу на 11-й хвилині здалеку перевірив реакцію воротаря опонентів Пасіч, однак Василь виявився на місці. Буквально через хвилину після подачі кутового Векляк пробив головою і знову голкіпер «Зорі» зіграв надійно, відбивши м'яч з лінії воріт. А на 16-й хвилині Тейшейра підступним обвідним ударом цілився у кут воріт, однак і тут Василь виручив своїх партнерів.

Потім на 23-й хвилині після швидкої контратаки номінальні гості все ж таки забили гол. Спочатку удар Кочергіна парирував Кічак, потім добивав Луньов, але знову воротар «Олімпіка» м'яч відбив. І лише з третьої спроби Громов вразив ціль. Однак гравці «Зорі» зарано зраділи успіху. Після перегляду VAR, Микола Балакін порахував, що Луньов, який впав, перелетівши через Кичака, опинився в офсайді і взяття воріт відмінив.

Ще раз головний арбітр матчу скористався відеоповтором на 32-й хвилині, коли в боротьбі за м'яч зійшлися Василь і Каргбо. Суддя визначив, що правила порушив воротар «Зорі», причому це порушення відразу потягнуло на червону картку. Довелося Скрипнику випустити запасного воротаря Шевченка замість Луньова, а травмованого Каргбо замінив Чогадзе.

Треба віддати належне гравцям «Зорі», які навіть у меншості пішли вперед і заробили пару перспективних штрафних ударів. Ось тільки розіграти їх як слід гостям не вдалося. В той же час «Олімпік» наприкінці тайму посилив тиск на ворота суперників, але крім удару Тейшейри, з яким впорався Шевченко, більше нічого небезпечного не було.

До речі, з огляду на всі зупинки в першому таймі, Микола Балакін додав до основного часу аж 5 хвилин. Однак і в цей період суперники відзначитися не змогли.

Другу половину матчу активніше почала «Зоря», у складі якої особливо виділявся Шахаб. Він дуже старався завдати неприємностей своїй колишній команді, двічі заробивши кутові і одного разу пробивши головою вище воріт. «Олімпік» відбився і на 53-й хвилині зумів організувати гольову контратаку. Лебеденко стрімко промчав по лівому флангу і викотив м'яч під удар Бабенку, який вже з меж штрафного майданчика точно пробив у ціль.

Натхнені успіхом, господарі поля незабаром створили ще кілька небезпечних моментів. З ударами Тейшейри (двічі) і Чогадзе впевнено впорався Шевченко, а Таллес з близької відстані просто не влучив у ворота. І вже зовсім на 68-й хвилині просто зобов'язаний був забивати Нкенг. Він вибіг сам на сам із воротарем «Зорі», а й в цій ситуації Шевченко врятував свою команду від голу.

Втім на 71-й хвилині відзначився Тейшейра. Він підхопив м'яч на лівому фланзі, вбіг з ним до штрафного майданчика суперників, обіграв захисника і точно пробив у ближній кут. Цього разу голкіпер гостей вже нічим не зміг допомогти партнерам. До речі, і далі «Олімпік» продовжував активно грати в атаці. Вже після того, як рахунок став 2:0, могли забивати Таллес і Нкенг, але більше в цій грі господарям поля відзначитися не вдалося.

А «Зоря» забила вже у компенсований арбітром час. Сайядманеш, який вийшов на заміну, скористався точною передачею Юрченка і перекинув м'яч через Кічака.

В підсумку «Олімпік» взяв реванш у «Зорі» з тим же рахунком 2:1 і залишив «зону вильоту». Щодо «Зорі», то тепер їй знову треба буде переключиться на боротьбу за бронзові медалі, за які ще доведеться неабияк попітніти.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Олімпік» - «Зоря» - 2:1

Бабенко, 53, Тейшейра, 71 - Сайядманеш, 90+2 Каргбо, 17, Таллес, 44, Бабенко, 45+3, Векляк, 47, Кичак, 90 - Хомченовський, 45+2, Руфаті, 89

Васіль, 32 (грубе порушення правил)

«Олімпік»: Кичак - Лебеденко, Векляк, Драме, Пасіч - Політило, Бабенко - Тейшейра, Нкенг, Таллес - Каргбо (Чогадзе, 36).

«Зоря»: Васіль - Циганікс, Абу Ханна, Іванісеня, Руфаті - Цвек (Назарина, 56) - Кочергін (Юрченко, 81), Хомченовський (Кабаєв, 56) - Луньов (Шевченко, 35) - Шахаб (Сайядманеш, 81), Громов.

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.).

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Удари (у площину): 18 (9) - 14 (5)
Кутові: 7 - 8
Оффсайди: 3 - 1.

ОЛІМПІК-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 14:24 6

Тренер поки не прийняв рішення

Коментарі