Надважливі три очки. Рух переграв Маріуполь у Харкові

На руку львів'янам зіграло вилучення Чоботенка

Наставник «Руху» Іван Федик порівняно з минулим туром зробив лише одну заміну в стартовому складі на гру проти «Маріуполя». Замість дискваліфікованого Федорчука на поле вийшов Карасюк, для якого, до речі, це був 100-й матч в УПЛ. Натомість Остап Маркевич у складі азовського клуба зробив декілька ротацій: замість Кудрика, Кулакова та Кирюханцева до стартового складу «Маріуполя» потрапили Гальчук, Чех та Меліченко.

Суперники досить обережно розпочали цей важливий для обох клубів поєдинок і небезпечних моментів на початку гри не виникало. Першими у грі могли відзначитись гості, коли Гальчук зумів парирувати дальній удар низом Климчука, а Кондраков при добиванні пробив вище воріт. Маріупольці ж вперше пробили в рамку воріт «Руху» після удару головою захисника Чоботенка, але Бандура без проблем заволодів м'ячем.

На ОСК «Металіст» намагався у дощову погоду дальнім ударом завершити атаку і Очеретько, але пробив поруч з дальньою штангою. Темп гри і далі був невисоким і обидві команди встигали великими силами відходити в оборону і руйнувати атакувальні дії суперників.

Ледь розпочався другий тайм, як атаку «Маріуполя» намагався завершити кращий бомбардир азовців у нинішньому чемпіонаті Бондаренко, але пробив низом мимо воріт. Номінальні господарі поля виконали ще декілька кутових ударів, але теж до взяття воріт це не привело. А одну з атак «Руху» міг завершити Кондраков, але Гальчук рятує свою команду від неприємностей.

Наступний контрвипад «жовто-чорних» знову міг завершитися голом, але Кухарук, вийшовши на побачення з воротарем, вирішив не наносити удар, а віддавати пас, який перехопив захисник. І все ж, згодом «Рух» таки змінив рахунок на свою користь. Чоботенко порушив правила проти Борячука в штрафному і вже вдруге в УПЛ побачив перед собою червону картку. Романов також призначив пенальті. Як і в минулому турі, з «позначки» пробивав Климчук, і цього разу він не схибив, забивши свій 4-й гол з початку чемпіонату.

Намагався відзначитися у свій день народження і сам Борячук, але спочатку після передачі Притули не влучив у рамку воріт. Але з другої спроби після нової атаки та флангової передачі Притули Андрій головою чітко пробив повз воротаря, відкривши лік своїх голів у складі «Руху».

На цьому неприємності для «Маріуполя» не завершилися і відзначився голом ще один «джокер» рухівців. Рунич в один дотик замкнув передачу Мисика і провів свій перший гол в елітному дивізіоні - у 3-й грі.

У підсумку «Рух» взяв важливі три очки в чемпіонаті, здобувши свою першу в статусі гостей велику перемогу в УПЛ і залишив дно турнірної таблиці. При цьому ворота «жовто-чорних» залишаються «сухими» впродовж 300 хвилин.

Українська Прем'єр-ліга. 23 тур.

«Маріуполь» - «Рух» - 0:3

Климчук, 66 (пен), Борячук, 76, Рунич, 88

Чоботенко, 65

Мартинюк, 29, Биков, 84, Мисик, 92

«Маріуполь»: Гальчук, Стасюк, Биков, Чоботенко, Меліченко (Кірюханцев, 55), Чех, Очеретько (Кащук, 68), Топалов, Мишньов, Бондаренко (Горбунов, 77), Танковський

«Рух»: Бандура, Гагун, Білий, Стаменкович, Мартинюк, Кондраков (Борячук, 58), Карасюк, Климчук, Кухарук (Копина, 86) Мисик, Бойчук (Рунич, 86)

Арбітр: Віталій Романов

Стадіон: ОСК «Металіст»

МАРІУПОЛЬ-РУХ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Назаркевич Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі