ЗАХОВАЙЛО: «Кінець монополії УЄФА і ФІФА, футбольний світ стане іншим»

Експерт висловився про створення Суперліги

Відомий футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло прокоментував анонс про створення Європейської Суперліги, куди увійшли 12 топ-клубів.

«Створення футбольної Суперліги в Європі. Якщо це відбудеться? Це означає кінець монополії ФІФА і УЄФА. Клуби хочуть більше заробляти, і це зрозуміло. У топ-лігах, і так доходи від реклами і телевізійних прав великі. Топ-клуби не хочуть ділиться з провінціалами. І що залишається робити чехам, полякам, українцям, балканським державам? На мій погляд, з часом, народиться пропозиція і по «підвальних» командах. Але без топів, вони не зможуть пристойно заробляти. Наприклад умовні «Динамо» Київ, «Славія», «Легія», «Спарта», «Шахтар» та інші східно-європейські команди. Чи зможуть вони бути конкурентними за привабливістю? Сумніваюся. Важко жити під час змін. Футбольний світ стане іншим», - написав Заховайло в Facebook.

Нагадаємо в Суперлігу увійшли «Арсенал», «Челсі», «Ліверпуль», «Манчестер Сіті», «Манчестер Юнайтед», «Тоттенхем», «Реал», «Барселона», «Атлетіко», «Мілан», «Інтер» і «Ювентус». Ще 8 команд-учасниць будуть оголошені пізніше. Очікується, що турнір почнеться в серпні 2021 року.

Раніше повідомлялося, що всі 12 клубів, що беруть участь в Суперлізі, будуть виключені з Ліги чемпіонів.

Максим Гаптар Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 18:07 1

Флорентіно Перес пообіцяв солідну суму гравцям королівського клубу

Коментарі