Конкурента знищено. Ворскла здобула результативну перемогу над Зорею

Владислав Кулач вперше в професійній кар'єрі відзначився трьома забитими м'ячами

Матч у Полтаві між місцевою «Ворсклою» і луганською «Зорею» в рамках 22-го туру української Прем'єр-ліги став багато в чому визначальним для обох команд, адже вони ведуть боротьбу як за вихід в єврокубки, так і за бронзовий комплект медалей чемпіонату.

Зустріч команд в першому колі у Запоріжжі завершилася безгольовою нічиєю, але побоювання про можливу відсутність забитих м'ячів цього разу якщо і були, то розвіялися дуже швидко. Рахунок був відкритий вже через вісім хвилин після стартового свистка. На лівому фланзі Хомченовський помилився з підкатом, після чого Якубу викотив м'яч у штрафний під удар Степанюку, а Руслан точно вистрілив у дальній кут.

«Зоря» намагалася швидко відігратися, проте пропустила до перерви ще двічі, і обидва голи забив найкращий бомбардир нинішнього сезону Владислав Кулач. У середині першого тайму 27-річний форвард відзначився після передачі від Скляра, а на 33-й хвилині голу сприяла груба помилка Іванисені. Дмитро на своїй половині поля зробив неточну передачу, влучивши у Степанюка, який геніально прострілив на Кулача, а Владислав знову зміг відправити м'яч у сітку після виходу сам на сам з Васілем.

Коли команди виходили на другий тайм, питання про переможця де-факто було зняте, проте «Зоря» грала за свій престиж, адже з розгромним рахунком команда Віктора Скрипника в цьому сезоні ще не програвала.
Проте, розмова з головним тренером не допомогла луганчанам. На початку другого тайму «Ворскла» забила четвертий м'яч, а призвела до голу знову індивідуальна помилка захисника. Цього разу Жуніньо при спробі вибити м'яч влучив у Степанюка, Руслан знайшов у чужому штрафному Скляра, а той скинув на Кулача, якому залишалося тільки точно пробити із забійної позиції.

Для Владислава цей хет-трик став першим за всю професійну кар'єру. Але не обійшлося і без головного болю для наставника «Ворскли» Юрія Максимова. Ігор Пердута пошкодив стегно під час ривку за Жуніньо, через що не зміг продовжити гру. Замість нього вийшов на заміну Сапай.
І все ж «Зорі» вдалося забити гол престижу, а точніше автогол Тілля прибрав другий нуль з табло. Після удару Гладкого м'яч летів, очевидно, повз, проте захисник збірної Люксембургу зрізав його у власні ворота, не дозволивши Дмитру Різнику записати до активу сухий матч.

В кінці поєдинку влетів у ворота гостей і п'ятий м'яч, однак лайнсмен підняв прапорець, і, як виявилося, зумів до міліметра розібратися в ситуації. VAR-арбітр підтвердив правильність визначення офсайду у 19-річного форварда Данила Кравчука. А «Зоря» в компенсований час змогла уникнути розгрому і забила другий м'яч. Юрченко навісив зі штрафного на Фаворова, який точно пробив головою.

Впевнена перемога над прямим конкурентом у боротьбі за бронзу дозволила «Ворсклі» піднятися на четверте місце у турнірній таблиці й впритул наблизитися до «Зорі». У луганчан ще є гра в запасі, так що все в їхніх руках. Але головне завдання для Віктора Скрипника - встигнути підготувати підопічних до півфіналу Кубка України з «Олександрією». Цей поєдинок відбудеться вже у наступну середу.

Українська Прем'єр-ліга. 22-й тур.

«Ворскла» - «Зоря» - 4:2

Степанюк, 8, Кулач, 24, 33, 49 - Тілль, 79 (авт.), Фаворов, 90+3 Якубу, 48 - Цвек, 10, Шахаб, 34, Вернидуб, 40, Хомченовський, 61

«Ворскла»: Різник - Альюн, Чеснаков (Хрипчук, 80), Яворський - Наджееб, Пуцлін, Скляр (Челядін, 80), Пердута (Сапай, 57) - Степанюк (Луїзао, 76), Тілль - Кулач (Кравчук, 76).

«Заря»: Васіль - Жуніньо, Іванисеня, Вернидуб, Хомченовський - Цвек (Луньов, 56) - Кочергін, Юрченко - Назарина (Фаворов, 82) - Шахаб (Гладкий, 56), Сайядманеш (Алефіренко, 82).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 11 (10) - 9 (4)
Кутові: 2 - 8
Оффсайди: 5 - 1.

ВОРСКЛА-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 16:04 2

Раніше Маріно виконував функції асистента Арне Слота, а зараз працює із «Шахтарем»

Коментарі