Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Вирішальна битва в боротьбі за чемпіонство

17 квітня о 19.30 НСК «Олімпійський» прийме центральний поєдинок і 22-го туру, і всього другого кола УПЛ: «Шахтар» зустрінеться з «Динамо». Матчі між цими суперниками - однозначно найкраще, що є в нашому клубному футболі. Однак, на жаль, гра буде закрита для вболівальників. Причина вже порядком набила оскому - складна епідеміологічна ситуація, викликана коронавірусом.

За п'ять турів до кінця першості динамівці випереджають «гірників» на сім балів. У разі перемоги команди Каштру чемпіонська інтрига буде жити, можливо, до самого фінального туру, а от у випадку нічиєї і особливо перемоги «Динамо» ця інтрига накаже довго жити.

По обидва боки барикад усвідомлюють не тільки принциповість протистояння, а й його важливість насамперед з турнірної точки зору. Хоча опоненти і намагаються акцентувати увагу на буденності майбутньої гри. Мовляв, нічого особливого, звичайний календарний поєдинок чемпіонату.

Лукавлять. Як пити дати лукавлять. Тому що обом суперникам перемога важлива, як повітря. «Динамо» - для того, щоб саме в матчі зі своїм головним конкурентом на внутрішній арені фактично оформити чемпіонство. «Шахтарю» - щоб залишитися в чемпіонській гонці. Нехай все одно вона буде і далі проходити під диктовку «біло-синіх», але чим чорт не жартує: чотири очки різниці - це не сім.

Гра дуже важлива і для тренерів. Мірча Луческу напевно захоче взяти реванш за поразку від своєї колишньої команди в першому колі. До того ж, румунському наставнику киян дуже важливо не програти «Шахтарю» вдруге за сезон з точки зору іміджу, щоб не було зловтіхи на кшталт «а цар-то не справжній».

У Луїша Каштру схожі тривоги і очікування. Сезон фактично провалений, особливо його друга половина. І щоб підсолодити гіркоту, обов'язково потрібно грюкнути дверима: перемогти принципового ворога. Запам'ятовується ж останнє. Може бути, що перемога над «Динамо» додасть вістів португальцю і переконає клубне керівництво продовжити з 59-річним фахівцем контракт, що закінчується влітку.

Матч першого кола завершився впевненою перемогою підопічних Каштру - 3:0. У першому таймі відзначився Мораес, замкнувши ударом головою навіс Додо. На останній хвилині першої половини гри капітан динамівців Сидорчук дуже грубо атакував Корнієнка і був змушений достроково залишити поле: Катерина Монзуль «нагородила» Сергія червоною карткою. В середині другого тайму донеччани дотиснули киян. Спочатку відзначився Маркос Антоніо, а переможну крапку в грі поставив Алан Патрік.

Але, незважаючи на отриману стратегічну перевагу після тієї перемоги, «Шахтар» в подальшому нею не скористався. Якщо «Динамо» після очної зустрічі з «гірниками» більше не програвало, більш того, у команди в активі десять перемог і лише дві нічиї, то ось донеччани потім втрачали очки з незавидною постійністю: дві нічиї і дві поразки.

Хоча, напевно, у шанувальників донецької команди більше запитань викликають навіть не останні результати, а гра підопічних Каштру. «Шахтар» розучився грати результативно і видовищно, дуже туго команда долає насичену оборону. Криза тренерських ідей, плутанина в роздягальні в зв'язку з демаршем Тайсона, тривала зміна поколінь - в загальному, проблем у нинішньому «Шахтарі» вистачає.

А ось «Динамо», здається, навпаки піднеслося духом після останніх трьох безладних сезонів. Мірча Луческу, що б про нього не казали його противники, зумів в дуже короткий період стабілізувати гру, навчити підопічних брати свої очки, боротися до фінального свистка.

Напередодні лобової зустрічі суперники відчувають певні кадрові проблеми. Через травми за «Шахтар» не зможуть зіграти Ісмаїлі і Коноплянка, «Динамо» через «зайву» жовту картку втратило Сидорчука.

Як і в першому колі, українське класичне знову обслужить жіноча бригада арбітрів на чолі з Катериною Монзуль. До речі, для харків'янки це буде вже третя дуель двох найкращих команд країни. І обидва попередні рази перемагали «гірники».

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Степаненко, Патрік, Соломон, Тете, Марлос, Мораес

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко, Шепелєв, Шапаренко, Циганков, Родрігеш, Буяльський, Бєсєдін.

  • 2.05
  • 3.6
  • 3.52
Сделать ставку
  • 2.04
  • 3.65
  • 3.45
Сделать ставку
  • 2.04
  • 3.60
  • 3.55
Сделать ставку

17 квітня, субота

«Шахтар» - «Динамо»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua - 1:1

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 08:01 0

Команда із Закарпатської області повинна кинути все на вівтар перемоги

Коментарі