Дотиснули після перерви. Зоря обіграла Інгулець у Кропивницькому

Підопічні Віктора Скрипника відзначилися двома різкими випадами

В рамках 21 туру чемпіонату України зустрічалися луганська «Зоря» і петровський «Інгулець». При цьому саме луганчани виступили номінальними господарями поля на кропивницькому стадіоні «Зірка», що є притулком для «червоно-жовтих».

Після суботньої перемоги «Десни» луганський клуб перемістився на четверте місце в турнірній таблиці. «Інгулець», в свою чергу, зовсім не убезпечив себе від боротьби за виживання в еліті українського футболу. Тому в Кропивницькому очікувалася битва за турнірні очки, адже обом командам дуже потрібні залікові бали.

Відзначимо повернення на поле центрбека «Зорі» Віталія Вернидуба, який відновився після коронавірусної інфекції. Разом з тим, дискваліфікації не дозволили зіграти Іванисені та Шахабу, не виявилося в заявці на матч голкіпера Ніколи Василя і форварда Аллах'яра Сайядманеша. У «Інгульця» кілька футболістів опинилися в лазареті, був відсутній і дискваліфікований Младен Бартулович.

Перший гольовий момент у матчі організували петрівці, але Салем після подачі з кутового і скидки партнера запустив м'яч вище воріт. Надалі луганчани володіли перевагою, поступово нарощуючи тиск на штрафний номінальних гостей. Періодично виникали і небезпечні ситуації біля воріт петрівців. Кабаєв зліва з гострого кута влучив у ближню штангу. Двічі був близький до успіху Кочергін, але в обох випадках футболіста підвела точність. Як і того ж Кабаєва, який з хорошої позиції пробив трохи неточно.

А що ж «Інгулець»? «Червоно-жовті» сконцентрувалися на обороні своїх володінь і досить непогано з цим справлялися. А ось контратакуюча гра у петрівців зовсім не клеїлася. Тільки перед перервою «Інгульцю» вдалося потурбувати Мацапуру, коли Кучеренко після навісу зі штрафного пробив у руки голкіперу.

Друга половина зустрічі, як і старт поєдинку, почалася з небезпечного моменту біля воріт «Зорі». Після навісу з правого флангу Запорожець головою з лінії воротарського пробив трохи вище поперечини. Луганчани з відповіддю зволікати не стали, причому вийшла вона результативною. Хомченовський з правого флангу зробив проникаючу передачу в штрафний, і Юрченко у дотик точно пробив повз голкіпера.

«Червоно-жовті» спробували відразу відреагувати на пропущений гол, але луганчани не збиралися віддавати ініціативу. До того ж, стрімкі контратаки номінальних господарів не дозволяли петрівцям великими силами йти в наступ. Після одного з швидких переходів Гладкий з кута штрафного не влучив у дальній кут. Той же Гладкий, який стояв перед порожніми воротами, не відгукнувся на гострий простріл Кочергіна. І все ж, луганчани подвоїли свою перевагу. Кабаєв у лівому куті штрафного п'ятою скинув м'яч на Жуніньо, який сильним ударом пробив повз голкіпера. Цей гол став дебютним для бразильця в чемпіонаті України.

Надалі луганчани довели зустріч до переможного закінчення, хоч в кінцівці петрівці спробували скоротити відставання. У наступному турі на нас чекають дуелі конкурентів. «Інгулець» в домашньому поєдинку зустрінеться з «Рухом», а на «Зорю» чекає гостьове протистояння з «Ворсклою».

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Зоря» - «Інгулець» - 2:0

Юрченко, 51, Жуніньо, 67 Громов, 16, Кабаєв, 44, Гладкий, 54 - Чайковський, 23, Шишка, 62

«Зоря»: Мацапура - Жуніньо (Циганікс, 82), Абу Ханна, Вернидуб (Назарина, 70), Хомченовський - Кочергін, Цвек, Юрченко - Кабаєв (Луньов, 70), Гладкий (Гринь, 90), Громов (Алефіренко, 90).

«Інгулець»: Малиш - Квасний, Салем, Кучеренко, Балан - Чайковський - Козак (Янаков, 78), Шишка, Запорожець (Щедрий, 70), Коваленко (Сітчінава, 70) - Плохотнюк (Шевцов, 70).

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Стадіон: «Зірка» (Кропивницький).

Удари (у площину): 10 (2) - 4 (3)
Кутові: 11 - 5
Оффсайди: 2 - 1.

ЗОРЯ-ІНГУЛЕЦЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 00:13 3

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі