Збережена перевага. Динамо перед дуеллю з Шахтарем обіграло Дніпро-1

Кияни продовжують очолювати турнірну таблицю з семиочковим відривом від «гірників»

Матч на «Дніпро-Арені» між місцевим «Дніпром-1» і київським «Динамо» недаремно вважався центральним у 21-му турі української Прем'єр-ліги. Команда Ігора Йовічевіча підходила до поєдинку, не знаючи поразок у другій частині сезону, а тому очікувалася запекла боротьба.

«Динамо» хоч і було номінальним господарем, але грало у гостях, оскільки в першому колі команди помінялися місцями. Тоді дніпряни пішли назустріч киянам, у яких був складний графік через виступи у груповому раунді Ліги чемпіонів.

Обидві команди були мотивовані здобути позитивний результат, а тому на початку матчу грали максимально обережно, щоб уникнути помилок. Але видовищності така гра анітрохи не надавала, голкіпери стояли у воротах майже без діла.

У кінцівці першого тайму стався здавалося б рядовий інцидент, але став він дуже неприємним для «Динамо»: Сергій Сидорчук отримав четверте в сезоні попередження і на наступному тижні не зможе зіграти з донецьким «Шахтарем» через перебір жовтих карток.

Після розіграшу штрафного на 41-й хвилині м'яч все-таки опинився у сітці воріт Георгія Бущана, проте сталося це вже після свистка головного арбітра Ігоря Пасхала, який зафіксував офсайд. Для Олександра Сватка це міг бути перший гол у 2021 році.

На перерву команди пішли з нулями на табло, а на другий тайм вийшли з чіткою установкою забивати. В першу чергу це стосується підопічних Мірчі Луческу, адже якщо для дніпрян нічия могла стати прийнятним результатом, то столичній команді втрачати очки вкрай небажано.

На 58-й хвилині Віталій Миколенко відкрив рахунок у матчі, з льоту забивши лівою ногою у дальній кут після навісу з кутового від Де Пени. Для 21-річного гравця це дебютний гол у нинішньому сезоні. А ще через пару хвилин «Дніпро-1» залишився вдесятьох - Артем Довбик зробив відмашку від Забарного, за що отримав другий «гірчичник».

На 67-й хвилині Сидорчук у своєму стилі в один дотик забив із середньої дистанції, змусивши Валерія Юрчука вдруге діставати м'яч з сітки воріт. Далі «Динамо» на класі довело матч до цілком логічної перемоги.

2:0 - «Динамо» завдало «Дніпру-1» першої поразки у 2021 році й зберігає семиочковий гандикап над «Шахтарем». Команда Мірчі Луческу зробила черговий важливий крок до чемпіонського титулу, попереду очна зустріч з чинним чемпіоном.

Українська Прем'єр-ліга. 21 тур.

«Динамо» - «Дніпро-1» - 2:0

Миколенко (58), Сидорчук (67)

Сидорчук (40), Бесєдін (63), Караваєв (75) - Довбик (24), Чуже (35), Когут (44), Ді Франко (47), Ярмолюк (91)

Довбик (61, дві жовті картки)

«Динамо»: Бущан, Миколенко (Сідклей, 86), Сирота, Забарний, Тимчик, Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв, 59), Де Пена (Родрігеш, 59), Караваєв, Буяльський, Бесєдін (Супряга, 72)

«Дніпро-1»: Юрчук, Тейлор, Дуглас, Логінов, Сваток (Хобленко, 65), Ді Франко (Ярмолюк, 89), Ігнатенко (Батагов, 73), Цуріков, Чуже (Білл, 89), Когут (Назаренко, 73), Довбик

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Дніпро-Арена» (Дніпро)

ДИНАМО - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 19:43 13

Михайло відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі