ФХУ і УХЛ не можуть домовитися з приводу ліміту на легіонерів

Президент ФХУ Георгій Зубко готовий до того, щоб проводити чемпіонат самостійно

Нещодавно Федерація хокею України зажадала від УХЛ з нового сезону ввести ліміт на легіонерів - не більше 10 іноземців в команді.

Президент ФХУ Георгій Зубко розповів, що діалог з УХЛ не можна назвати продуктивним, а Федерація готова самостійно проводити національний чемпіонат.

- Регламент однозначно повинен бути погоджений і затверджений Федерацією хокею України. Такі умови проведення чемпіонату України з хокею, які ми передали УХЛ. І проблема полягає в тому, що чомусь ліга вирішила, що вони самостійно можуть визначати ці процеси. Через це у нас є розбіжності з приводу поглядів на проведення змагань.

- Чи досягнута згода з УХЛ по внесенню змін до регламенту?

- На жаль, на даний момент ні. Зустріч з представниками УХЛ пройшла дуже напружено. Ці питання, на мій погляд, зовсім не були почуті в більшості. Це дуже прикро для нас. У нас світоглядні розбіжності. Це нас турбує, але це в жодному разі не може нас зупинити з точки зору наших завдань розвитку хокею.

- У разі відмови вносити зміни в регламент УХЛ, ФХУ готова взяти на себе організацію чемпіонату України?

- Це питання лежить на поверхні. Звичайно, федерація може це зробити. З огляду на тональність наших взаємин останнім часом, федерація до цього готується. Тому що ультиматуми з боку окремих клубів, ліги - є неприйнятними.

Там, де мова йде про національну збірну, про національний інтерес, ми не маємо ліній для компромісу. Тому, звичайно, федерація готова проводити національний чемпіонат самостійно.

Організатор змагань один - це Федерація хокею України. І зараз ФХУ за домовленістю підписала контракт з УХЛ в певних аспектах. Ні більше, ні менше. Те що ми здатні гідно, спокійно і якісно провести чемпіонат - в цьому взагалі немає сумнівів, - сказав Зубко.

Іван Зінченко Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 14:24 38

Під час зимового трансферного вікна Михайло може покинути лондонську команду

Коментарі