Іван ГЕЦКО: «Шевченко, досить експериментувати!»

Спеціаліст підбив підсумки нічиєї збірної України в матчі з Казахстаном (1:1)

Колишній нападник збірної України Іван Гецко прокоментував нічию української національної команди з Казахстаном (1:1) у межах відбору на ЧС-2022.

«Повне розчарування. Перш за все, хочу сказати Андрію Шевченку і його помічникам: досить експериментувати, у його підопічних не той рівень кваліфікації, щоб якісно переходити від однієї тактичної схеми на іншу. Необхідно зупинитися на одній-двох схемах і доводити їх до досконалості.

Вчора, на мій погляд, Андрій Шевченко знову не вгадав зі стартовим складом, зокрема, з перших хвилин потрібно було кинути в бій Олександра Зубкова. Та й, беручи до уваги, що казахи гратимуть другим номером, сміливо можна було зіграти в три захисники. Звичайно, знайдуться опоненти, які будуть стверджувати, що якби наші використали хоча б половину зі створених гольових моментів, то я б висловлювався інакше. Але в тому й річ, що рівень виконавської майстерності футболістів не дозволяє виграти на класі і досягати потрібного результату навіть у протистоянні з казахами. І якщо так і далі будемо «прогресувати», то проблеми у нас можуть виникнути навіть з представниками футбольних країн-карликів.

Що найбільше турбує, так це відсутність у збірній лідерів. Новий капітан Олександр Зінченко поки на цю роль не годиться. Швидше за все, через те, що в «Mанчестер Сіті» він роками, образно кажучи, на підтанцьовці і не вміє брати гру на себе. У кращому випадку, в збірній його потрібно використовувати в середній зоні, на лівому фланзі йому не вистачає швидкості і гострих продовжень.

Як і в попередньому матчі з фінами, у нас знову були проблеми в опорній зоні. Склалося враження, що під час відсутності Тараса Степаненка в збірній просто немає якісного гравця-руйнівника. Згадайте, скільки у нас виявилося на полі спостерігачів, коли казахи зрівнювали рахунок. Не виручив в тому епізоді і воротар Анатолій Трубін.

І на ще один момент хотілося б звернути увагу. Якщо раніше наша збірна, відкривши рахунок, утримувала здобуту перевагу, то зараз такої стійкості вже не вистачає. Та й взагалі склалося враження, що у вчорашньому матчі тільки Руслан Mаліновський чітко знав, що йому потрібно робити. Але ж один в полі не воїн.

На щастя, за винятком французів, всі інші команди в нашій підгрупі приблизно одного рівня, і ще не втрачений шанс зачепитися за друге місце. Тільки, повторюю, вистачить експериментувати зі складом, інакше до фінальної частини світового форуму в Катарі можна і не дістатися», - вважає Гецко.

Михайло Шаповалов Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 08:26 12

Іван абсолютно нічого не показав і програв Батиржану Джукембаєву технічним нокаутом

Коментарі