Американський підліток створила «расово рівноправну» колоду карт

Кожен персонаж отримав більш темний колір шкіри

У минулому році світ облетіла історія студентки з Нідерландів, яка створила «гендерно-правильну» колоду карт, де немає королів і королев. Тенденція набирає обертів, оскільки навесні цього року в продажу з'явилися «расово рівноправні» карти під назвою Queeng - від слів Queen і King (королева і король).

16-річна дівчинка Мааян Сегал зі штату Юта порахувала стандартну колоду з 52 карт не тільки гендерно неправильною, але і такою, що не враховує інтересів інших рас. У 2020 році вона переконала батька почати невелике виробництво «правильних» карт, які напрочуд швидко залучили не тільки великий інтерес публіки, а й фінансування проекту.

У колоді залишилися колишні ранги і масті. В першу чергу, знову змінилися назви карт. Так королі стали «монархами», королеви - «герцогами» і «герцогинями», а валети «принцами» і «принцесами». Кожен ранг в новій колоді тепер має по два представника від кожної статі.

Остання зміна, яку Сегал внесла в свою колоду - додала до кожного рангу персонажів з більш темним кольором шкіри. «Якщо ми дамо дітям ці картки, щоб вони потримали їх в руках і пограли, хіба ми не хочемо, щоб вони бачили точне зображення світу?» - стверджує Мааян в прес-релізі.

Схоже, що виробництво карт буде масштабним - для реалізації свого проекту Сегал збирала гроші на краудфандинговій платформі і досить швидко отримала необхідні їй $ 170,000.

Віталій Петровський Джерело: poker.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 14:24 38

Під час зимового трансферного вікна Михайло може покинути лондонську команду

Коментарі