Франція – Україна. Прогноз і анонс на матч відбору до ЧС-2022

Побачити Париж і не померти

Ворогові не побажаєш починати відбір на чемпіонат світу матчем проти чинного переможця Мундіалю. Однак саме такий шлях випав збірній України. 24 березня команда Андрія Шевченка в столиці Франції зіграє проти команди Дідьє Дешама.

З часу останнього офіційного поєдинку «синьо-жовтих» (листопад минулого року, Ліга Націй) спливло багато води. Потенційні збірники знаходилися в своїх клубах: хтось мав ігрову практику, хтось ні. Тому зараз можна тільки здогадуватися про функціональний стан нашої головної команди країни, про її ігровий тонус.

Підготовку до старту відбору на ЧС-2022 збірна України почала в понеділок, 22 березня. Команда, здавши попередньо ПЛР-тести, зібралася на НТК імені Банникова. Останніми з викликаних приєдналися до команди Маліновський, Коваленко і Ярмоленко. Провівши два тренування, в яких наставники намагалися привести гравців до спільного функціонального знаменника, команда відбула в Париж.

Перед грою з командою Дешама у «синьо-жовтих» є певні кадрові труднощі. Через травми випали зі складу Степаненко та Циганков, які напевно зіграли б в основі, якби були в порядку. Крім того, не в кращому стані на даний момент перебуває Ярмоленко, який лише недавно відновився від наслідків складної травми.

Є проблеми і суто ігрового характеру. Кого, наприклад, ставити в пару до Матвієнка в центр захисту, адже Кривцов зараз не вражає. Якими будуть фланги збірної? Хто зіграє на позиції під нападником? Та й з «постом номер один» теж не все так просто: у Пятова, недавно беззастережно основного стража воріт, геть відсутня ігрова практика. Як і у Луніна. Виходить, потрібно вибирати між Трубіним і Бущаном.

Проблема вибору є і у візаві Шевченка. Але дещо іншого порядку. Під рукою у Дешама - практично два рівноцінні склади. Нинішня збірна «Ле бле» фактично напхана зірками, причому на всіх ігрових позиціях. І мьсе Дешаму доведеться поламати голову, кого виставити в основі, а кого залишити на лаві для запасних. Через травму точно не зіграє Толіссо, під питанням участь в матчі Мбаппе.

Останнє за ліком побачення суперників (в жовтні минулого року) завершилося найбільшим в історії нашої національної команди розгромом - 1:7. Справедливості заради потрібно відзначити, що в тому матчі Андрій Шевченко був змушений виставити експериментальний склад, оскільки в нашому колективі був спалах коронавірусу. І справжній травмопад. З цих двох причин не змогли зіграти відразу 15 (!) гравців, а 45-річний асистент Шеви Шовковський навіть був заявлений на гру резервістом Бущана. А ось Дідьє Дешам виставив тоді на матч бойовий склад.

Історично «команду мушкетерів» можна вважати незручною для нашої збірної. Суперники зустрічалися між собою десять разів, і лише одного разу перемагали українці. Ще три матчі завершилися внічию, а інші шість зустрічей виграли французи. Різниця м'ячів - шість проти 21-го (ясна річ, не на нашу користь).

До гри проти «триколірних» наша команда підходить не з найкращим «багажем». В останніх семи поєдинках (не рахуючи «технар» в непроведеній грі проти Швейцарії) збірна України здобула лише дві перемоги, інші матчі програла. А ось французи в своїх семи останніх ігрових спробах поступилися лише одного разу - в «товарняку» збірній Фінляндії, ще раз зіграли внічию, інші поєдинки виграли.

Матч на «Стад де Франс» пройде без глядачів. Причина - традиційна і остогидла - коронавірус. Звичайно, дуже хочеться, щоб уболівальники повернулися на стадіони, але, може, порожня чаша величезної арени нашу команду буде лякати не так, як переповнена...

Дідьє Дешам, головний тренер збірної Франції:

- Ключове слово - адаптація. Якби у нас була можливість попрацювати з футболістами довше, було б набагато краще. Ми не можемо проводити командні тренування, але таке життя тренера збірної. Так що ми адаптуємося. У відборі до ЧС-2022 ми будемо рухатися від матчу до матчу. Перший, проти України, вже зовсім близько. Цікаво, що з того моменту, як я очолив збірну Франції, ми тільки раз грали в середу. Спочатку ми будемо думати про Україну, а вже потім - про тривалу подорож у Казахстан.

Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:

- Ми перебуваємо в непростій ситуації, у нас багато травмованих гравців. Циганков і Бесєдін непогано виглядали, але отримали травми, тому їх не буде. Ярмоленко тільки-тільки відновлюється, він не потрапляв до заявки. Виклик Довбика пов'язаний з травмою Бесєдіна. Ми подивилися цей і попередні тури, за цим футболістом вже давно спостерігали. У нього є певні характеристики і якості, які мені цікаві. Ми вирішили скористатися можливістю, подивимося, як він буде виглядати на тренуваннях.

Фаворитом майбутнього матчу букмекерські контори вважають господарів. Середній коефіцієнт на перемогу чинних чемпіонів світу - 1,25, тоді як на виграш гостей - 12,0. Нічия оцінюється середнім показником 6,35.

Орієнтовні склади:

Франція: Льоріс, Ернандес, Кімпембе, Варан, Павар, Канте, Погба, Сіссоко, Дембеле, Грізманн, Жиру

Україна: Бущан, Караваєв, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Зінченко, Маліновський, Коноплянка, Марлос, Яремчук.

  • 1.262
  • 6.25
  • 15
Сделать ставку
  • 1.26
  • 6.10
  • 13.50
Сделать ставку
  • 1.29
  • 5.40
  • 13.0
Сделать ставку

24 березня, середа

Франція - Україна
Париж. Стадіон «Стад-де-Франс». 21:45
ТБ-трансляция на телеканалі «Україна»
ФРАНЦІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 3:1
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 травня 2024, 00:23 5

Севілья має 7 перемог, Інтер, Ліверпуль, Ювентус, Атлетико Мадрид – по 3

Коментарі