«Тур несподіванок» завершився перемогою Колоса над Зорею

Команда з Ковалівки вперше в історії обіграла луганчан

Луганська «Зоря» високо підняла планку. 8-ми матчева переможна серія команди Віктора Скрипника, під час якої на виїзді навіть був переможений донецький «Шахтар», змусила вболівальників задуматися про появу третьої сили в боротьбі за золоті медалі чемпіонату. Однак, програш київському «Динамо» у 18-му турі різко змінив розстановку сил нагорі турнірної таблиці. І «мужики» знову опинилися головним претендентом, але лише на третє місце в УПЛ.

Втім, сенсаційна поразка «гірників» у 19-му турі від ФК «Львів - 2:3, напевно, додало луганчанам мотивації в матчі з ковалівцями. Адже перед завершальним матчем туру відрив від другого місця, на якому розташувався «Шахтар», становив зовсім не катастрофічні 7 очок, при тому, що у «мужиків» ще дві гри в запасі. Та й «Ворскла», що йде четвертою з відставанням всього в один бал, підтискала. Так що перемагати в Ковалівці для «Зорі» було дуже доречно.

Втім, команда Руслана Костишина також не ликом шита. Ковалівці йдуть шостими і всерйоз претендують на потрапляння в зону єврокубків. Та й з настроєм у команди з Київщини все було в порядку. У попередньому турі в номінально виїзному матчі в Ковалівці, вони без проблем переграли «Маріуполь» - 4:1 і були налаштовані продовжити свою переможну серію.

Саме господарі зі старту матчу і почали активну ходу до воріт Василя. Непогано виглядав Чурко, який кілька разів загрозливо атакував зі свого правого флангу. Усередині тайму «Зоря» вирівняла гру і сама почала шукати щастя на чужій половині поля. Але, до особливо гострих моментів справа не доходила ні в тих, ні в інших. До 42-ї хвилини, коли прекрасна атака «Колоса» призвела до голу в ворота гостей. Чурко прострілив з правого флангу, Золотов розумно пропустив м'яча і Лисенко з лівої просто розстріляв ворота суперника - 1:0.

Після перерви луганчани спробували змінити ситуацію. Гості йшли вперед, але завершальних ударів по воротах Волинця катастрофічно не вистачало. У той же час, господарі гостро контратакували і могли навіть подвоїти свою перевагу.

«Зоря» додала і на 72-й хвилині Шахаб, який кількома хвилинами раніше вийшов на поле, красиво пробив через себе після скидки головою від Аллах'яра. А через 10 хвилин Лисенко ледь не зробив дубль, але Абу-Хана виніс м'яча вже з порожніх воріт.

У підсумку 1: 0. «Колос» набирає 29 очок і тепер лише на один пункт відстає від «Десни», яка йде п'ятою. «Зоря» з 32-ма балами - третя.

Українська Прем'єр-ліга. 19 тур.

«Колос» - «Зоря» - 1:0

Лисенко (42).

Костишин (37), Золотов (61), Волинець (90 + 3), Смирний (90 + 4) - Кочергін (35), Назарин (50), Аллах'яр (86).

«Колос»: Волинець - Чорноморець, Гавриш, Петров, Золотов - Кравченко, Богданов (Нгамба, 85), Задоя (Мілько, 27), Чурко (Ільїн, 74) - Костишин (Смирний, 74) - Лисенко (Ісаєнко, 85).

«Зоря»: Васіль - Жуніньо (Циганікс, 68), Абу Ханна (Казаков, 85), Іванисеня, Хомченовський - Назарин - Кочергін, Громов (Кабан, 68), Юрченко - Гладкий (Шахаб, 68), Аллах'яр.

Стадіон «Колос» (Ковалівка).

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Максим Щербаков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі