Безпрограшна серія Зорі впала. Динамо здобуло перемогу в Запоріжжі

Успіх киянам принесли результативний удар Бесєдіна та диво-гол Сидорчука

Важливість центрального матчу 18-го туру української Прем'єр-ліги між луганською «Зорею» і київським «Динамо» було складно переоцінити. Перемога над лідером чемпіонату дозволяла команді Віктора Скрипника всерйоз претендувати на путівку до Ліги чемпіонів, а рекордна серія з семи перемог поспіль вселяла оптимізм у серця вболівальників луганчан.

Збільшував шанси «Зорі» і той факт, що пройшло всього три дні після поразки киян від іспанського «Вільярреала» (0:2) в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, а тому підопічні Мірчі Луческу перебували не в кращій готовності - як емоційній, так і фізичній. Однак букмекери більше схилялися до перемоги більш титулованого клубу.

Перший гольовий момент на «Славутич-Арені» створили гості. На екваторі першого тайму Віктор Циганков віддав класну передачу на хід Віталію Буяльському в центр штрафного майданчику, але голкіпер «Зорі» Нікола Васіль класно прочитав ситуацію, вчасно вийшов назустріч і вибив м'яч з-під ноги «динамівця».

«Зоря» мала не менш реальний шанс відкрити рахунок на 35-й хвилині зустрічі. Жуніньо обікрав у центрі поля Циганкова, після чого вивів Аллах'яра сам на сам з Георгієм Бущаном, однак іранський форвард не зміг переграти голкіпера «Динамо». На перерву команди пішли за нулів на табло.

Перший гол вболівальники, яких досить багато зібралося на «Славутич-Арені», побачили на 55-й хвилині поєдинку: Бесєдін на дальній штанзі замкнув простріл Сидорчука з правого флангу. А буквально через хвилину Артем класним ударом з дальньої дистанції ледь не зробив дубль, але врятував господарів Васіль.

Через три хвилини після першого голу Сидорчук на рідному стадіоні записав до свого активу ще й гол-красень, який сміливо може претендувати на найкращий в цьому сезоні. Сергій у півколі біля штрафного зловив на ногу подачу з кутового і в один дотик відправив м'яч під поперечину.

Луганчани не опустили руки і намагалися відіграти хоча б один м'яч. Хороший шанс забити був за 10 хвилин до кінця основного часу: удар Шахаба з-за меж штрафного відбив Бущан, а на добиванні Громов із забійної позиції влучив у партнера по команді.

У підсумку «Зоря» зазнала першої поразки за останні 15 матчів в УПЛ, а «Динамо» здобуло третю перемогу поспіль і підходить до матчу з «Вільярреалом» у хорошому настрої. Гандикап киян над «Шахтарем», який в паралельному матчі розгромив «Десну» (4:0), не змінився і становить чотири очки.

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Зоря» - «Динамо» - 0:2 (0:0)

Бесєдін (55), Сидорчук (58)

Жуніньо (37), Іванисеня (72), Абу Ханна (83) - Буяльський (28), Шепелєв (89)

«Зоря»: Василь, Д.Фаворов (Хомченовський, 79), Вернидуб (Громов, 79), Абу Ханна, Жуніньо (Циганікс, 84), Назарина, Кочергін, Юрченко, Кабаєв (Шахаб, 61), Сайядманеш, Гладкий (Іванисеня, 61)

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Забарний, Сирота, Кендзьора, Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв, 88), Де Пена (Родрігес, 73), Циганков (Леднєв, 88), Буяльський (Андрієвський, 73), Бесєдін (Супряга, 86)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»

Коментарі