Переможний шедевр від Довбика. Дніпро-1 вперше обіграв Ворсклу в Полтаві

Полтавчани поступилися з мінімальним рахунком, граючи майже тайм в більшості

Обидві команди непогано провели стартові матчі весняної частини чемпіонату України, здобувши по дві перемоги і по два рази зігравши внічию. Тому зрозуміло було їхнє бажання продовжити свої безпрограшні серії. Тим більше, що у разі успіху «Ворскла» могла зміцнити свою п'яту позицію в турнірній таблиці Прем'єр-Ліги, а «Дніпро-1» мав шанс піти подалі від групи команд, які ведуть боротьбу за збереження місця в елітному дивізіоні.

Суперники розпочали гру в хорошому темпі і намагались швидко переходити із оборони в атаку. Ось тільки з ударами по воротах ні у одних, ні у інших на початку матчу зовсім не виходило. А перший по-справжньому небезпечний момент виник біля воріт гостей на 18-й хвилині. «Ворскла» отримала право на перспективний штрафний удар, який вирішив виконати Тілль. М'яч влучив у стінку і відскочив до Скляра, а той вже пробивав з близької відстані. Дніпрян виручив Юрчук, який відбив м'яч на кутовий. Гравці «Ворскли» показували судді, що після удару Тілля м'яч влучив у руку комусь із гравців «Дніпра-1», але Віктор Копієвський порушення правил не побачив і продовжив гру.

Гості відповіли на 27-й хвилині, коли після розіграшу кутового м'ячем заволодів Тейлор. Наносив удар він приблизно з лінії штрафного майданчика в правий від себе кут воріт, але промахнувся. А на 32-й хвилині знову гольовий момент створили господарі поля. Тілль справа зробив націлену передачу на лінію воротарського майданчика, куди кинувся Кулач. Нападаючий полтавського клубу бив головою з близької відстані, однак Юрчук вдруге в матчі врятував свою команду від пропущеного м'яча.

Втім, на 41-й хвилині гол відбувся у ворота «Ворскли». Це Довбик підхопив м'яч на половині поля суперників, просунувся з ним вперед і не добігаючи до штрафного майданчика, сильно пробив лівою ногою під поперечину. Різник, швидше за все, не був готовий до такого повороту подій і м'яча не дістав.

Ось так з мінімальною перевагою гостей команди вирушили відпочивати.

Відразу після перерви на 50-й хвилині «Дніпро-1» міг збільшити свою перевагу. Чуже, отримавши м'яч в штрафному майданчику господарів поля, вирішив пробити з ходу в правий верхній кут воріт. Різник навряд чи діставав би цей м'яч, але той пролетів в декількох сантиметрах від штанги. А на 54-й хвилині гості залишилися у меншості. Дуглас у центрі поля збив Степанюка та, отримавши друге попередження в матчі, змушений був достроково залишити поле.

Отримавши чисельну перевагу, «Ворскла» пішла вперед великими силами і могла відігратися вже на 63-й хвилині. Спочатку пішла далека передача Чеснакова на Кане, а той головою скинув під удар Пуцліну. Хорват бив метрів з восьми, але Юрчук в черговий раз зіграв надійно і відбив м'яч за лінію воріт.

Дніпряни теж намагалися не відсиджуватися тільки в обороні. Двічі протягом 68-й і 69-й хвилин вони організували непогані контратаки, які завершували Цуріков і Довбик. Однак Різник обидва рази все контролював і забирав м'яч в руки.

На 75-й хвилині після розіграшу кутового Пердута виконав м'яку передачу в центр штрафного майданчика на Яворського, який головою пробив поруч з дальнім верхнім кутом. За дві хвилини в боротьбі з Довбиком в штрафному майданчику гостей впав Челядін, але, як і в першому таймі, арбітр пенальті не поставив, та ще й видав попередження полтавському футболісту за симуляцію. А на 87-й хвилині Ребенок після передачі справа від Луїзао головою пробив метрів з десяти трохи мимо правої бокової стійки воріт.

В підсумку «Дніпро-1» у меншості зумів утримати переможний для себе рахунок, вперше обіграв «Ворсклу» у Полтаві і заробив важливі три очки. Для підопічних Юрія Максимова це перша поразка в другій частині чемпіонату країни і всього четверта у 18 матчах.

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Ворскла» - «Дніпро-1» - 0:1

Довбик (40)

Скляр (4), Тілль (45+1), Челядін (77) - Дуглас (17), Когут (34)

Дуглас (54, дві жовті картки)

«Ворскла»: Різник, Альюн, Чеснаков (Щербак, 72), Пердута, Яворський, Скляр (Луїзао, 46), Пуцлін, Тілль, Кане, Степанюк (Челядін, 64), Кулач (Ребенок, 77)

«Дніпро-1»: Юрчук, Тейлор, Дуглас, Логінов, Дубінчак, Піхальонок (Ді Франко, 71), Ігнатенко, Назаренко (Цуріков, 58), Чуже (Адамюк, 71), Когут (Сваток, 58), Довбик (Хобленко, 89)

Арбітр: Віктор Копієвський (Запоріжжя)

Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 травня 2024, 00:55 9

Римський клуб отримає путівку в Лігу чемпіонів, якщо Аталанта фінішує 5-ю

Коментарі