Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Зупиніть, ми зійдемо на наступній зупинці

«Шахтар» і «Динамо» зазнали великих невдач у чорний четвер

11 березня розпочалася стадія 1/8 фіналу Ліги Європи. Sport.ua з сумом вивчає таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Обидва українські гранди зазнали невдач у чорний четвер, не принісши ніяких очок в рейтинг. «Шахтар» з великим рахунком програв на виїзді «Ромі» (0:3), а «Динамо» вдома провело невиразний матч проти «Вільярреала» (0:2). В українських команд залишається дуже мало шансів на продовження боротьби, і поєдинки 1/8 фіналу для них можуть стати останніми в євросезоні.

Шотландія випереджає Україну в боротьбі за 11-ту позицію на 0.275 бала.

У Шотландії єдиний клуб, «Рейнджерс», внічию відіграв гостьовий матч проти «Славії» (1:1) та приніс +0.250 за день (у них очки ділять на чотирьох).

Чи можна обігнати Шотландію? Україна треба набрати ще хоча б 2 очки (одна перемога) в поточному євросезоні і дуже сподіватися на домашній провал «Рейнджерс» у матчі-відповіді 18 березня. До речі, за вихід у чвертьфінал (як і півфінал, фінал) передбачено додаткове бонусне очко.

Нідерланди випередили Росію і вийшли на 7-ме місце в рейтингу.

Це сталося завдяки «Аяксу», котрий вдома переграв «Янг Бойз» (3:0). Тепер у чемпіона Росії буде набагато менше шансів опинитися в першому кошику при жеребкуванні групового раунду (для цього потрібно, щоб переможці попередніх ЛЧ і ЛЄ ще й виграли національні чемпіонати, причому представляли одну з топ-7 країн).

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

З великою ймовірністю чемпіон 11-ї в рейтингу країни зможе розпочати гру відразу з групового раунду ЛЧ (адже часто місце для переможця попередньої ЛЧ залишається вакантним, і відбувається перерозподіл путівок). А ось 12-те місце не матиме прямої путівки у груповий раунд ЛЧ.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2022 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2023/24)

Таблиця через один сезон. Україна на 11-й позиції, але може поборотися навіть за 7-мме місце.

Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 06:12 2

Калле Зауерланд оцінив перемогу українця

Коментарі