Потрапили до пастки «вовків». Шахтар провалив гру проти Роми в Римі

Колектив Луїша Каштру максимально ускладнив собі завдання перед матчем-відповіддю

Матч «Шахтаря» з «Ромою» очікувався з великим інтересом як в Україні, так і в Італії. Головною інтригою, звичайно ж, було протистояння недавніх підопічних Паулу Фонсеки з його нинішньою командою. Адже пройшло лише трохи більше півтора роки з того часу, як португальський фахівець перебрався в «Рому», а його місце в «Шахтарі» зайняв інший тренер з Португалії Луїш Каштру.

Ще було цікаво подивитися, як зіграє проти гірників колишній футболіст донецького клубу Генріх Мхітарян, який вийшов у стартовому складі господарів поля. А ось один з кращих гравців «Роми» боснієць Едін Джеко залишився у запасі. Щодо гостей, то тут все було очікувано. Хіба що в центрі оборони знову з'явився Вітао, а Сергій Кривцов розпочав гру на лаві запасних.

У стартовий відрізок часу суперники обмінялися непоганими моментами. Спочатку на 5-й хвилині Тайсон зліва змістився в центр, обігрався з Мораесом і завдав щільного удару по воротах, але голкіпер римлян Лопес все контролював і забрав м'яч в руки. А за хвилину після розіграшу кутового Крістанте пробив головою в ближній нижній кут і тут вже свою майстерність продемонстрував Трубін, відбивши м'яч буквально з лінії воріт.

Далі до середини тайму зустріч проходила з невеликою ігровою перевагою італійців, проте до ударів справа не доходила ні у одних, ні у інших. Тим несподіваним трапився гол у ворота «Шахтаря» на 23-й хвилині. Все почалося з викидання ауту в центрі поля. М'яч був доставлений до Педро, а той відмінним пасом вивів на ударну позицію Пеллегріні. Капітан «Роми» все зробив майстерно. На швидкості вбіг до штрафного майданчика гірників і технічно пробив повз Трубіна, який кинувся йому у ноги, в сітку воріт.

Гості спробували відігратися на 27-й хвилині, коли Додо справа зробив націлену передачу в центр штрафного майданчика на Мораеса. Але того на мить випередив Лопес. А через три хвилини грубо помилився Трубін. Він невдало вибив м'яч прямо на Мхітаряна і той бив вже по порожніх воротах. На щастя для гірників м'яч полетів трохи вище поперечини. До речі, відразу після цього вірменський футболіст відчув себе недобре і попросив заміну.

Більше нічого того, що заслуговувало уваги, до перерви не сталося і команди вирушили відпочивати.

На самому початку другого тайму на 48-й хвилині на ударній позиції у «Шахтаря» опинився Тете. Бив він приблизно з лінії штрафного майданчика в дальній кут, але Лопес зумів перевести м'яч на кутовий. Ще за три хвилини той же Тете вдало прорвався по правому флангу, обіграв кількох захисників і пробив по воротах. М'яч зачепив ногу Манчіні і знову вилетів на кутовий.

На 63-й хвилині «Рома» ледь не збільшила рахунок. Ель-Шаараві, який щойно вийшов на заміну, після передачі з правого флангу опинився з м'ячем прямо перед Трубіним. Однак пробити як слід форварду господарів поля не вдалося і м'яч просто прикотився в руки воротарю гірників.

У «Шахтаря» хороший момент для взяття воріт був на 67-й хвилині. Це Ісмаїлі пробіг по лівому краю і від самої лицьової лінії встиг зробити передачу у воротарський майданчик. Мораес бив двічі з близької відстані, але обидва рази як слід не влучив по м'ячу.

А потім на 73-й хвилині гості пропустили другий гол у свої ворота. Ель-Шаараві отримав м'яч практично в центрі поля, пробіг з ним до штрафного майданчика суперників, легко обіграв Вітао і витончено перекинув м'яч через Трубіна. Міг Ель-Шаараві незабаром забити ще раз, однак воротар гірників перевів м'яч на кутовий.

На жаль, але третє взяття воріт «Шахтаря» було відкладено всього лише на кілька секунд. На 77-й хвилині після подачі з кута поля Манчіні виграв верхову боротьбу у Ісмаїлі і головою спрямував м'яч у сітку воріт. Це вже було схоже на розгром.

Сподіваючись забити хоча б один гол в цьому матчі, Луїш Каштру зробив всі п'ять замін. Але все було марно. «Рома» виграла 3:0 і зробила для себе хороший заділ перед матчем-відповіддю.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Ліги Європи УЄФА. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Рома» - «Шахтар» - 3:0

Пеллегріні, 23, Ель-Шаараві, 73, Манчіні, 77

Кумбулла, 53 - Алан Патрік, 58

«Рома»: Лопес - Крістанте, Кумбулла, Манчіні - Спінаццола (Б. Перес, 79), Діавара (Ібаньєс, 79), Вільяр, Карсдорп - Педро (Ель-Шаараві, 62), Пеллегріні (К. Перес, 79) - Мхітарян (Майораль, 34).

«Шахтар»: Трубін - Ісмаілі, Матвієнко, Вітао, Додо - Майкон - Тайсон (Соломон, 79), Алан Патрік (Судаков, 79), Марлос (Маркос Антоніо, 86), Тете (Коноплянка, 86) - Мораес (Дентіньо, 76).

Арбітр: Артур Мануель Соареш Діаш (Порту, Португалія).

Стадіон: «Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія).

Удари (у площину): 10 (7) - 7 (4)
Кутові: 7 - 3
Оффсайди: 4 - 3.

РОМА-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі