Олег ПРОТАСОВ: «Лучано Лучі кардинально змінює ситуацію з суддівством»

УАФ відповідає на критику клубів

У відповідь на критику клубів УПЛ з приводу суддівства, а також жорстких і нецензурних висловів президента «Олімпіка» Владислава Гельзіна, УАФ наводить свої аргументи.

Віце-президент УАФ Олег Протасов упевнений, що куратор суддівського корпусу України Лучано Лучі добре виконує свою роботу.

- Тема арбітражу в останні дні набула широкого резонансу - представники клубів у вітчизняних ЗМІ дають чимало коментарів, президент «Олімпіку» взагалі здивував громадськість своєю нестриманою поведінкою…

- У футболі тема арбітражу дуже часто викликає суперечливі емоції. Україна не є виключенням. Але неприпустимо, коли при оцінці роботи арбітрів емоції починають виходити на перший план. Давайте спробуємо поговорити про стан справ у нашому суддівстві без емоцій.

Упевнений, ніхто не буде заперечувати, що протягом останніх п'яти років у спільноті футбольних арбітрів України відбулися суттєві зміни. Зокрема, радикально оновлено суддівський корпус. Так, наших арбітрів-чоловіків поки що немає серед тих, хто проводить міжнародні матчі на найвищому рівні. Але не слід забувати, що ситуація з підготовкою вітчизняних рефері не змінювалася десятиліттями. При цьому на внутрішній арені через заангажоване суддівство з ручним управлінням постійно виникали гучні скандали.

В останні роки Лучано Лучі кардинально змінює ситуацію. Комітет арбітрів Української асоціації футболу нарешті наважився на радикальне оновлення та омолодження суддівського корпусу.

Крім того, арбітри отримують всебічну технічну допомогу від Української асоціації футболу - наприклад, усі рефері УПЛ і ПФЛ забезпечені необхідним екіпіруванням. Також УАФ працює над тим, щоб підвищити арбітрам заробітну плату. І тут ми намагаємося знайти спільну мову з клубами УПЛ та ПФЛ.

Іван Зінченко Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 06:25 0

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі