Динамо – Вільярреал. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги Європи

Не впасти в бруд обличчям і залишити сили на «Зорю»

У четвер на НСК «Олімпійський» відбудеться перший раунд дуелі за вихід в чвертьфінал Ліги Європи між «Динамо» і «Вільярреалом».

Підсумки жеребкування що в Україні, що в Іспанії були зустрінуті приблизно однаково: «жовта субмарина» з її тренером-рекордсменом Ліги Європи - однозначний фаворит протистояння. Напередодні матчу ситуація трохи змінилася. На нашу користь.

Справа в тому, що «Вільярреал» на даний момент переживає серйозний спад. Команда Емері не вигравала в чемпіонаті Іспанії вже вісім (!) крайніх матчів. Останній раз «жовто-сині» в Ла Лізі перемагали на початку січня. Вилетіла команда і з розіграшу Кубка Іспанії, поступившись «Леванте». Після 26 турів «Вільярреал» посідає сьоме місце в Примері, маючи в своєму активі 37 очок. Такий результат і керівництво клубу, і вболівальники сприймають з розчаруванням і обуренням. Перед Унаї Емері на початку сезону було поставлено завдання - потрапити в Лігу чемпіонів, а тепер команда ризикує взагалі залишитися без єврокубків.

Назвати одну, головну причину настільки невдалої безвиграшної серії «Вільярреала» навряд чи вдасться. З одного боку, необхідно відзначити, що клубний лазарет постійно з пацієнтами. Бувало й таке, що через травми і пошкодження Емері на календарні матчі не міг виставити відразу п'ятьох гравців основи. З іншого боку, нинішнього наставника команди нещадно критикують за невміння грати не тільки проти топових суперників, а й проти «закритих» команд, що грають строго від оборони. Якщо восени колишній коуч «Севільї» і «ПСЖ» дуже органічно виглядав на «Естадіо де ла Сераміка», то тепер його «крові» хочуть все більше прихильників «жовтої субмарини». Подейкують навіть, що в разі невиходу команди у чвертьфінал ЛЄ Емері і його штабу вкажуть на двері.

Позиції його візаві - Мірчі Луческу - однозначно міцніші. «Динамо» впевнено лідирує в чемпіонаті України, випереджаючи «Шахтар», що йде на другому місці, на чотири очки. Пробилися «біло-сині» і в півфінал Кубка України. Але головна характеристика, основна запорука міцності позицій румунського фахівця в київському клубі - гра команди. Вперше за останні два-три роки дії колективу мають системність, характер і настрій. Команда навчилася терпіти, чекати, чатувати на чужі помилки. «Динамо» Луческу - це вже не колишня команда-хлюпик, що розвалюється від першого ж дотику. Нинішня команда однозначно вміє грати.

Однак, незважаючи на чудову роботу Луческу і здатність до навчання його підопічних, за рівнем звучання «прізвищ», та й за майстерністю теж, «Динамо», все ж, поступається своєму іспанському опонентові. Якщо в попередньому раунді плей-оф ми стверджували, що «Динамо» і «Брюгге» - це команди одного рівня, що і показали дві гри, то в даному випадку знак рівності навряд чи можна поставити. Бакка, Морено, Парехо, Алькасер, Альбіоль - в нинішньому «Динамо» немає гравців такого рівня.

Тому, швидше за все, «Динамо» гратиме проти іспанських гостей в обережний, дисциплінований і вичікувальний футбол, так як грати першим номером - собі ж дорожче. Головне - витримати стартовий натиск, мінімізувати свої помилки і постаратися знайти помилки чужі. А вони точно будуть: в останніх восьми матчах «Вільярреал» пропустив 12 м'ячів.

Разом з тим киянам обов'язково доведеться тримати в умі найближчий поєдинок внутрішнього календаря - проти «Зорі» - який може бути визначальним в контексті боротьби за «золото» УПЛ. В даному випадку дуже цікаво: чи будуть динамівці у четвер економити сили на недільний матч, чи, все ж, віддадуть перевагу «і меду, і згущеному молоку»?

Досі суперники на звивистих єврокубкових стежках перетиналися лише одного разу: в уже далекому сезоні 2004/2005. Тоді в першому раунді плей-оф Кубка УЄФА іспанці за сумою двох матчів обійшли українців: в Києві була зафіксована нульова нічия, тоді як в Вільярреалі господарі були сильнішими - 2:0. Обидва поєдинки за «Динамо», причому від дзвінка до дзвінка, провів Олег Гусєв, нинішній асистент Мірчі Луческу.

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Динамо»:

- Попов поки не готовий грати. Стосовно Циганкова ще нічого не зрозуміло. Будемо чекати новин від лікарів. Це дуже важливий гравець для нашої команди. Я б дуже хотів, щоб Циганков повернувся в команду і зіграв проти «Вільярреала». Важливо, щоб всі виконавці, які виходять в основі або на заміну, виконували те, що я від них прошу, і робили свою роботу добре.

Унаї ЕМЕРІ, головний тренер «Вільярреала»:

- «Динамо» - команда, яка схожа на «Зальцбург», з яким ми зіграли на попередній стадії плей-оф. З історією, традиціями, прекрасним тренером і гравцями. Суперник складний, буде хороша битва на виліт, довга поїздка до команди з Ліги чемпіонів. Такі команди завжди цінують і Лігу Європи - про це мені сказав сам Луческу. Ми схвильовані і з нетерпінням чекаємо великого протистояння.

Матч пройде з глядачами. Але з актуальним зараз зі зрозумілих причин застереженням: на поєдинок буде реалізовуватися 30% квитків від місткості арени. Ціна перепусток - від 100 до 800 гривень.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Де Пена, Родрігеш, Бесєдін

«Вільярреал»: Асенхо, Коста, Педраса, Еступіньян, Альбіоль, Торрес, Трігерос, Парехо, Капу, Морено, Алькасер.

11 березня, четвер

«Динамо» - «Вільярреал»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:55
ТБ-трансляція на телеканале «Футбол 1» и MEGOGO
ДИНАМО - ВІЛЬЯРРЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Майкл Олівер (Англія)
Прогноз Sport.ua - 1:1

  • 4.18
  • 3.4
  • 2.068
Сделать ставку
  • 4.00
  • 3.40
  • 2.04
Сделать ставку
  • 4.00
  • 3.25
  • 2.07
Сделать ставку

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі