Суперечливий VAR на початку – не перешкода. Динамо впевнено обіграло Минай

Колектив Василя Кобіна грав більшу частку другого тайму в меншості

Поєдинок 17-го туру української Прем'єр-ліги між «Динамо» і «Минаєм» був цікавий відразу з кількох причин. По-перше - це форма киян, які протягом дев'яти днів мають провести 3 матчі. Перший - чвертьфінал Кубка країни - «Динамо» виграло, витративши чимало сил і нервів. Ковалівський «Колос» було подолано лише в серії пенальті. А вже в четвер у Києві відбудеться зустріч 1/8 фіналу Ліги Європи - столична команда прийме іспанський «Вільярреал».

По-друге - тренерське протистояння, протистояння «вчителя і учня». Василь Кобін прийшов у «Шахтар», коли на чолі донецької команди стояв Мірча Луческу. І шестиразовим чемпіоном України Кобін став саме під керівництвом румунського фахівця. І ось тепер вони зійшлися як два головних тренера команд УПЛ. У матчі першого кола (який, до слова, також проходив у Києві) «Динамо» розгромило підопічних Кобіна, які з 14-ї хвилини грали в меншості - 4:0. Напевно наставник «Миная» жадав реваншу!

Нарешті, повернення Мілевського на НСК «Олімпійський». Артем приїхав в гості до команди, з якою зробив собі ім'я. Можна довго сперечатися про ігрові та людські якості цього футболіста, але погодьтеся, що Мілевський асоціюється в першу чергу з київським «Динамо»...

Кияни на правах фактичного господаря поля і фаворита матчу почали гру активніше. Незабаром стало ясно, що «Минай» приїхав з метою не пропустити. Команда з перших хвилин відійшла в оборону і почала відбиватися. «Динамо», відповідно, захопило ініціативу і приступило до штурму.

І вже на 11 хвилині трапився неоднозначний епізод. М'яч у штрафному «Миная» потрапив у руку Пиняшку. Головний арбітр зустрічі, Катерина Монзуль, довго радилася з відеоассистентом, але на «точку» так і не вказала. Динамівці не сильно засмутилися і продовжили атакувати. У підсумку вони до перерви створили кілька моментів, але впевнено діяв у воротах Попович. Так, нічого надприродного воротар гостей не показав, але «свої» м'ячі взяв. А найнебезпечніший момент трапився вже в компенсований час. Після подачі Караваєва Буяльський пробив головою - і м'яч від поперечини полетів за ворота.

Що стосується гостей, то вони конструктиву в атаці взагалі не показали. Один неточний удар здалеку - ось все, що створили гравці «Миная» в першому таймі. У підсумку - 0:0 до перерви, і нулі ці явно були на користь гостей.

Але в другому таймі підопічні Луческу дуже швидко розставили все по місцях. Кендзьора покотив м'яч на вільного Сидорчука, і той з лінії штрафного не залишив шансів голкіперу - 1:0! А буквально в наступній атаці Караваєв вибігав сам на сам, але його в спину підштовхнув Малепе. Монзуль негайно дістала червону картку, і південноафриканський легіонер «Миная» відправився в роздягальню. А Де Пена зі штрафного як рукою поклав м'яч у дев'ятку - 2:0!

Після цього все в матчі стало ясно. Кобін зняв з гри Мілевського (який запам'ятався пасом п'ятою і жовтою карткою в першому таймі), почав ротацію і Луческу. Але малюнок гри не змінився: «Минай» практично не атакував, а ось Попович працював у поті чола. Він кілька разів виручив команду (всього за матч на його рахунку 9 сейвів). Однак під завісу поєдинку рахунок все-таки став великим. Ковтун в штрафний врізав по нозі Шепелєву. Монзуль подивилася повтор і тепер все ж призначила пенальті. Бєсєдін з «точки» пробив точно в кут, але Попович потягнув удар! І знову в справу втрутився ВАР: рефері вважала, що голкіпер вийшов з лінії до удару, і попросила перебити одинадцятиметровий. На цей раз до м'яча підійшов Жерсон Родрігес. І пробив набагато сильніше: воротар знову вгадав напрямок удару, але не зумів відбити - 3:0!

«Динамо» зберегло відрив від «Шахтаря» і з 40 очками продовжує лідирувати в турнірній таблиці. З хорошим настроєм кияни чекають в гості «Вільярреал» на матч Ліги Європи, який відбудеться в четвер. У «Миная» 13 очок і 12 місце. У суботу команда приймає «Інгулець» в поєдинку 18 туру УПЛ.

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

«Динамо» Київ - «Минай» - 3:0

Сидорчук, 52, Де Пена, 56, Родрігес, 90 (пен.)

Матіч, 3, Лопирьонок, 20, Мілевський, 25

Малепе, 54 (грубе порушення).

«Динамо» Київ: Бущан - Миколенко (Сідклей, 81), Сирота, Забарний, Кендзьора (Родрігес, 63) - Сидорчук - Де Пена (Дуелунд, 72), Буяльський (Андрієвський, 81), Шапаренко (Шепелєв, 63), Караваєв - Бєсєдін.

«Минай»: Попович - Малепе, Лопирьонок (Карась, 55), Матіч (Маємбе, 60), Ковтун, Книш - Пиняшко (Кополовець, 71), Сніжко, Хахльов - Мілевський (Шиндер, 60), Ахмедзаде (Кожанов, 55).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 16 (12) - 2 (0)
Кутові: 8 - 3
Оффсайди: 7 - 0.

ДИНАМО КИЇВ-МИНАЙ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 квітня 2024, 00:55 1

Михайло провів на полі 90 хвилин

Коментарі