Не хотів продавати Металіст! Ярославський розкрив деталі угоди з Курченком

Домовленість – 10 років не займатися футболом – прописана в контракті

Екс-президент «Металіста» Олександр Ярославський в інтерв'ю Ігорю Циганику розповів деталі про продаж харківського клубу Сергію Курченку в 2012 році:

«Хочу сказати одне. Про «Металісті» я думав і думаю постійно. Сьогодні прийшов час повернути його. Я відкрию деякі моменти, які мало хто знав. Ви кажете про очищення «Металіста». Він і не був заплямований ніколи. Ви кажете, що не можу займатися футболом або «Металістом» до 2023 року, ну, це не зовсім так.

Відкрию секрет, що коли сталася вся ця ситуація, і Курченко попросив продати йому «Металіст», я не хотів продавати жодної акції. Коли ситуація продавлювалась політично, я розумів, що «Металіст» разом зі мною знищать. Я хотів відвести від «Металіста» всі ці негаразди.

Я запропонував Курченку 50% продати і залишити собі 50%. Він мені передзвонив через день і сказав, що йому порадили його експерти, що якщо я навіть залишуся на одну мільйонну частку в «Металісті», то про нього ніхто навіть не знатиме.

Тоді заради «Металіста» я й зважився на цей продаж. Я б ніколи «Металіст» не продавав. Ніколи!

Домовленість, що 10 років не займатися футболом в Україні? Так, це прописано в контракті. Я чому сьогодні активно почав цим займатися. Не було сенсу цим займатися за 5 років, за 3 роки, за 2. Залишається 1,5 роки до моменту, коли я можу офіційно займатися футболом.

Я завжди дотримувався букви закону. Не важливо, хто такий Курченко, як він добрався до цієї ситуації. Але якщо я пообіцяв - це закон. Сьогодні я не можу бути власником клубу, але займатися підготовкою та брати участь у фінансуванні я можу. І цим я активно зайнятий».

Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ: «Металіст буде грати в Лізі чемпіонів»

Микола Степанюк Джерело: Циганик LIVE
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі