ШУМСЬКИЙ: «Хочу спілкуватися рідною мовою, а мені за це дають жовту картку»

Наставник «Львова» – про мовний скандал в УПЛ

Виконуючий обов'язки головного тренера «Львова» Віталій Шумський розповів, коли можна очікувати рішення комітету етики та чесної гри УАФ щодо інциденту, який мав місце в календарному матчі львів'ян з «Колосом» (0:2), коли наставник був покараний попередженням за те, що попросив четвертого арбітра розмовляти з ним українською мовою.

«Кілька днів тому зі мною контактували представники УАФ і я детально розповів про те, що сталося.

Коли буде прийнято рішення з цього резонансного інциденту? Якщо відверто, то мені це вже не цікаво, адже я впевнений в своїй правоті. Суддівській бригаді не грубіянив, поводився коректно, якщо і дозволяв собі давати з технічної зони вказівки, то тільки своїм підопічним. Це ж правилами не забороняється.

До четвертого арбітра я звернувся лише один раз, поцікавившись, чому за одні й ті ж порушення, одну команду карають, а іншу - ні. Коли ж Микола Кривоносов почав мені відповідати російською мовою, я запитав, чому він розмовляє російською? А він відразу передав по рації головному арбітру, що Шумському - попередження. За що? Я хочу спілкуватися рідною мовою, а мені за це дають жовту картку», - сказав Шумський.

Денис Шаховець Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі