Аталанта – Реал. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Феєричні бергамаски проти знекровлених мадридців

24 лютого на «Гевісс Стейдіум» в Бергамо відбудеться перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між місцевою «Аталантою» і «Реалом». Поєдинок стане першим в історії протистоянням цих команд.

Напередодні гри в Бергамо чемпіони Іспанії потрапили в жорстокий кадровий цейтнот. І викликаний він небувалим за резонансом травмопадом, через який мадридський клуб був змушений навіть провести внутрішнє розслідування. Через дрібні і більш серйозні ушкодження в першому матчі проти «Аталанти» Зідан не зможе розраховувати відразу на дев'ятьох виконавців, велику частину з яких можна вважати гравцями основного складу. Судіть самі. Поза списком мадридської делегації опинилися Рамос, Азар, Марсело, Карвахаль, Вальверде, Родріго, Одріосола, Мілітао і Бензема. Наставник «вершкових» зумів нашкребти лише 19 футболістів в розширену заявку на гру. Коли таке було?

Проте, останні результати «Мадрида» в чемпіонаті Іспанії дають привід його шанувальникам до обережного оптимізму. Схоже, команда подолала ігрову кризу, в яку обрушилася на початку зими, і поступово стає на переможні рейки. Перед виїздом в Бергамо підопічні Зідана обіграли на виїзді непростий «Вальядолід» 1:0 і займають друге місце в чемпіонаті.

«Аталанта» в серії А зараз на п'ятому місці. У порівнянні з минулим сезоном це, може, відкат назад, але слід розуміти, що зараз щільність у верхній частині турнірної таблиці досить висока. Як то кажуть, один неправильний рух - і ти лузер, а один правильний - і ти знову в грі. Так що у команди Гасперіні ще є шанси фінішувати і в цьому сезоні не гірше, ніж в попередньому.

Головна репетиція напередодні гри з «Реалом» бергамаскам вдалася на славу. «Аталанта» в домашній грі проти дуже міцного «Наполі» відвантажила в ворота суперника відразу чотири м'ячі. Правда, і в свої пропустила двічі. Загалом, атакуюча ланка «чорно-синіх» традиційно залишається головною, основною і такою, що робить різницю.

Італійські аналітики відзначають, що якщо в подібному ключі бергамаски зіграють і проти «Реала», шансів встояти у команди Зідана просто не буде, настільки сильна зараз «Аталанта» в атаці. Але, разом з тим, фахівці відзначають і вразливість захисних порядків «богині»: якщо мадридцям вдасться забити на виїзді, їхні шанси пройти далі серйозно збільшаться.

Щодо шансів наших зіграти проти «королівського клубу». Новачкові «Аталанти» Коваленку це, на жаль, не світить. З тієї простої причини, що бергамаски не заявили українського півзахисника на плей-оф чемпіонської Ліги. А ось шанси Маліновського досить непогані. Може, Руслан і не з'явиться в основі, але на заміну напевно вийде.

Якщо говорити в цілому, тобто про претензії на вихід в наступний раунд, то «Мадрид» виглядає явним фаворитом на тлі «Аталанти». І фаворитство це пов'язано, в першу чергу, з величезним досвідом «вершкових». Якщо для італійської команди нинішня участь в головному континентальному турнірі лише друга за ліком, то для іспанської - 51-а. Однак обов'язково потрібно робити знижку на непередбачуваність колективу Гасперіні: якщо у нього піде гра, він здатний розірвати будь-якого гранда. З іншого боку, потрібно робити поправку і на велику кількість травм в «Реалі», і на певну ігрову кризу команди Зідана. Та й на ту обставину, що два останні сезони «Мадрид» незмінно вилітав уже в першому раунді плей-оф.

Джан-П'єро ГАСПЕРІНІ, головний тренер «Аталанти»:

- Ми бачили матчі «Реала», знаємо, що у них видатні гравці, технічні і швидкі, незважаючи на період поганої форми. Це дуже престижний матч для «Аталанти». Ми не можемо спробувати виграти чемпіонську Лігу, але ми можемо набратися досвіду і перенести його в серію А.

Зінедін ЗІДАН, головний тренер «Реала»:

- Ми знаємо, що це за команда, ми дуже поважаємо її. Це ще одна чудова нагода для нас. Незважаючи на кадрові проблеми, команда в порядку і не думає про сторонні речі. Нічого не змінилося, ми працюємо день за днем, і ми хочемо продовжувати в тому ж дусі.

Орієнтовні склади:

«Аталанта»: Голліні, Толой, Ромеро, Джимшиті, Меле, де Роон, Фройлер, Госенс, Пессіна, Ілічіч, Сапата

«Реал»: Куртуа, Васкес, Варан, Начо, Менді, Кроос, Каземіро, Модріч, Асенсіо, Вінісіус, Діас.

24 лютого, середа

«Аталанта» - «Реал»
Бергамо. «Гевісс Стедіум». 22:00
ТБ-трансляція «Футбол 2» і MEGOGO
АТАЛАНТА - РЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1

  • 2.35
  • 3.76
  • 3.076
Сделать ставку
  • 2.29
  • 3.90
  • 3.15
Сделать ставку
  • 2.30
  • 3.80
  • 2.95
Сделать ставку

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:43 0

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі