Шахтар - Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після перемоги в Ізраїлі тепер гірникам потрібен успіх в поєдинку зі львівським клубом

Матч попереднього туру Прем'єр-Ліги для підопічних Луїша Каштру виявився невдалим в плані боротьби за золоті медалі. Гірники у Києві на стадіоні «Динамо» не змогли здолати ковалівський «Колос» і втратили важливі два очки. З огляду на те, що їх відставання від лідера зросло вже до трьох очок, більше право на помилку «Шахтар» не має.

В зв'язку з цим виграш у виїзному матчі 1/16 фіналу Ліги Європи у ізраїльського «Маккабі» з рахунком 2:0 повинен підняти настрій чинному чемпіону країни, тим більше, що моментами ми вже бачили у нього непогану комбінаційну та якісну гру.

І тут дуже важливо, як наставник гірників відреагує на той успіх і яке прийме рішення з приводу стартового складу. З одного боку, вже не за горами в найближчий четвер матч-відповідь єврокубкового турніру і треба дати можливість трохи відпочити деяким футболістам, тобто провести невелику ротацію. А з іншого, ми знаємо, що переможний склад тренери рідко намагаються міняти для досягнення нового позитивного результату.

До речі, якщо говорити про нинішній сезон, то п'ять матчів з шести чемпіонату країни, проведених відразу після ігор групового етапу Ліги чемпіонів, «Шахтар» виграв. Була лише осічка після поєдинку першого туру з «Реалом», коли на хвилі ейфорії від несподіваної перемоги у Мадриді 3:2, тренерський штаб на гру із «Ворсклою» виставив з перших хвилин тих же 11 футболістів, а в підсумку зустріч завершилася внічию 1:1.

У «Руха» зараз зовсім інші завдання. Команда знаходиться внизу турнірної таблиці і веде боротьбу за збереження прописки в елітному дивізіоні. Тільки перед великим зимовою перервою в грудні львів'яни зуміли здобути свою першу перемогу в Прем'єр-Лізі, вигравши у «Дніпра-1» з рахунком 4:1. А в попередньому турі вже в новому році у себе вдома підопічні Івана Федика розійшлися миром з тією ж «Ворсклою» 1:1.

Очевидно, що на діях футболістів львівського клубу позначається відсутність у багатьох з них достатнього досвіду, адже по-справжньому зрілих гравців можна перерахувати на пальцях однієї руки (Бандура, Білий, Федорчук). Решті ж поки непросто даються ігри і як підсумок такий низький очковий запас.

Втім, в матчі першого кола «Рух» зумів відібрати очки у «Шахтаря», зігравши вдома внічию 1:1. Причому обидва голи забили гірники - Марлос у ворота суперників, а Степаненко в свої.

Арбітром матчу «Шахтар» - «Рух» буде Микола Балакін з Київської області. Львівський клуб він судив в 12-му турі з «Олімпіком», коли «Рух» зазнав поразки 1:3. А з гірниками Балакін зустрічався в попередньому сезоні. Йому тоді довірили судити їхній поєдинок з «Динамо». Той матч виграв «Шахтар» 1:0.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Кривцов, Корнієнко, Степаненко, Алан Патрик, Тайсон, Тете, Марлос, Мораес

«Рух»: Бандура, Білий, Зец, Мисик, Карасюк, Федорчук, Бойчук, Климчук, Копина, Притула, Кухаревич

  • 1.12
  • 8.60
  • 25.0
Сделать ставку
  • 1.15
  • 8.20
  • 16.5
Сделать ставку
  • 1.12
  • 8.60
  • 23.0
Сделать ставку

21 лютого, неділя

«Шахтер» - «Рух»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - РУХ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 3:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 23:55 1

Іга виграла у Аріни у фіналі ґрунтового турніру WTA 1000 у Мадриді

Коментарі