Бельгійські ЗМІ: «Динамо нічого не показало. У Брюгге є всі шанси»

Sport.ua представляє огляд бельгійської преси після нічиєї киян із «синьо-чорними» (1:1)

У четвер, 18-го лютого, відбувся перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому київське «Динамо» вдома зіграло внічию з «Брюгге» (1:1). Бельгійські ЗМІ приділили поєдинку чимало уваги. На жаль, гра «Динамо» не була удостоєна компліментів.

«Брендон Мехеле розморозив морозилку: «Брюгге» має вигідну позицію для матчу-відповіді після 1:1 із київським «Динамо», - говорить заголовок видання Nieuwsblad.be, натякаючи на українські морози.

«Не замерзли. «Брюгге» пережив п'ять позитивних ПЛР-тестів, температуру в мінус 16 градусів і відставання в рахунку 0:1 у Києві, щоб повернутися до Бельгії, виконавши важливу задачу. Брендон Мехеле забив вирішальний гол, зробив рахунок 1:1 і «розморозив морозилку» «Брюгге».

В середині другого тайму Руд Вормер подав кутовий, а Брендон Мехеле зробив рахунок 1:1 ударом головою.

За п'ять хвилин до того температура в «морозилці» на «Олімпійському» опустилася ще на декілька градусів нижче. За першу годину гри «Динамо» мало що вдалося продемонструвати. Кияни більше намагалися покарати «Брюгге» за помилки, ніж відкрити рахунок. Але після години гри Віталій Миколенко знайшов передачею Віталія Буяльського. «Прихований форвард» і так був найнебезпечнішим українським гравцем у першому таймі, завдавши двох ударів головою по воротах Міньоле. Але в цей раз він пробив ногою, здивувавши Міньоле красивим обвідним ударом у дальній верхній кут. Варто відзначити і успішний блок у виконанні нападника Артема Бєсєдіна.

Пропущений гол був незаслуженим, але «Брюгге» це не засмутило. Де Кетеларе і Вормер постаралися на славу, використовуючи підтримку захисників Федеріко Рікка і Клінтона Мата, які замінили гравців, що вибули через позитивні тести на коронавірус. Бас Дост намагався загострювати гру в атаці.

«Динамо» ж вперше створило враження, що хоче забити гол, тільки за десять хвилин до перерви. Двічі лівий захисник Томаш Кендзьора виконував простріли, створюючи хороші моменти для Буяльського.

Після того, як «Динамо» повело в рахунку, здавалося, що ситуація ускладнилася. Але «Брюгге» пощастило, що Мехеле забив такий важливий гол всього через п'ять хвилин. Те, що це було зроблено після подачі кутового, цілком типово для «Брюгге». Подачі Вормера завжди допомагають, коли клуб цього потребує.

Зрештою, саме «Брюгге» виявився ближчим до того, щоб забити другий гол. І знову це сталося після подачі кутового, але Бас Дост вклав забагато сили в свій удар.

У майбутній четвер «Брюгге» сподівається завершити розпочату справу на своєму домашньому стадіоні. «Динамо» доведеться атакувати, що буде на руку господарям. При цьому наставник «Брюгге» Філіп Клеман сподівається, що знову зможе керувати командою особисто, а не зі своєї вітальні у Ваасмунстері», - розповідає про матч Nieuwsblad.be.

«Хороший старт. Проти такого Києва у Брюгге є всі шанси наступного тижня», - вкрай оптимістично підходить до справи видання Voetbalkrant.com.

«Брюгге» просто зобов'язаний домогтися потрібного результату наступного тижня. Київське «Динамо» не справило особливого враження на пошарпаний склад «синьо-чорних». А завдяки Брендону Мехеле в активі західних фламандців є такий важливий гол на виїзді. Бас Дост міг і зовсім нокаутувати господарів.

«Брюгге» тримав хід матчу під контролем, хоча роботи у гостей було не дуже багато.

Вболівальники-реалісти ще перед матчем знали: в цей раз не варто розраховувати на видовище. Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу - хитрий лис, і він вже точно не збирався грати у відкритий футбол. А після всього, що сталося у «Брюгге» в останні дні, збереження своїх воріт на замку було найважливішим завданням.

Якщо дві третини креативності команди залежать від Ланга і Ванакена, то позитивний результат у виїзному єврокубковому матчі буде бонусом, але не зобов'язанням. Так що навіть атака «Брюгге» відпрацьовувала в обороні. У підсумку, єдиними моментами «Динамо» в першому таймі стали два удари головою у виконанні Буяльського.

Здавалося, що все йде за планом, поки Буяльський несподівано не залишив Міньоле поза грою красивим ударом. Це був фактично гол з нізвідки! Але «синьо-чорні» не опустили голови і вже за п'ять хвилин зрівняли рахунок зусиллями Брендона Мехеле. Важливість цього м'яча важко переоцінити.

При розіграші кутового, поданого Вормером, захисник бездоганно влучив у дальній кут. Київ нічого не міг створити, саме «Брюгге» був тією командою, яка більше шукала перемоги. Дост цілком міг зробити рахунок 2:1 на користь гостей. Все повинно вирішитися наступного тижня», - вважає Voetbalkrant.com.

«Брюгге» добре стартував у Києві», - не мудрує лукаво VoetbalNieuws.be.

«Після рівного матчу «Брюгге» здобув важливу нічию і забив виїзний гол в Україні. Після першої години здавалося, що гості контролюють хід гри, але після несподіваного голу киян «Брюгге» може бути вдячний Мехеле за такий важливий виїзний м'яч.

«Брюгге» зустрівся з «Динамо» в дуже ослабленому складі через низку позитивних тестів на коронавірус у стані бельгійців.

Гості стартували непогано, і вже після п'яти хвилин гри Мата при першій нагоді пробив з гострого кута. Через півгодини гри Буяльський не реалізував перший шанс «Динамо», головою пробивши вище воріт. «Брюгге» зберіг контроль над грою, але зміг створити дуже мало моментів. Українці теж майже нічого не показали, так що рахунок 0:0 до перерви був цілком логічним.

Після перерви глядачів теж не балували небезпечними моментами. Київське «Динамо» не могло грати краще, і «Брюгге» без проблем контролював хід гри. Гол міг тільки з неба впасти, але саме це і сталося. Буяльський отримав м'яч на краю штрафного, а потім обвів Міньоле, зробивши рахунок 1:0 на користь господарів. «Динамо» недовго насолоджувалися перевагою. Через декілька хвилин Мехеле головою зрівняв рахунок після кутового у виконанні Вормера. Наприкінці матчу Дост упустив хороший шанс», - пише VoetbalNieuws.be.

Варто відзначити, що бельгійці зовсім не вражені грою київського «Динамо» і чекають, що в матчі-відповіді «Брюгге» забезпечить собі вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи. У складі киян бельгійські журналісти відзначають тільки Буяльського, який став автором ледь не всіх небезпечних моментів у виконанні української команди. Гол Мехеле в провину голкіперу «Динамо» Бущану не ставить ніхто. Навпаки, наголошується, що подача Вормера і удар Брендона були дуже вдалими.

У матеріалі використані фото ФК «Динамо» Київ.

Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 07:33 8

Український воротар готовий продовжити контракт з «Реалом»

Коментарі