ЧС-2021 з біатлону. Україна програла боротьбу за бронзу в міксті

Перша гонка чемпіонату світу не принесла збірній України медаль

У середу, 10 лютого, в словенській Поклюці відбулася змішана естафета в рамках чемпіонату світу-2021 з біатлону.

Збірну України представляли Артем Прима, Дмитро Підручний, Юлія Джима і Олена Підгрушна. На чотирьох українці використали вісім запасних патронів і посіли четверте місце.

Практично протягом всієї гонки українці були в числі претендентів на медалі. Особливо добре проявила себе на третьому етапі Юлія Джима, для якої траса в Поклюці вже стала майже рідною, оскільки спортсменка в міжсезоння довго тренувалася на ній разом зі збірною Словенії.

Прийнявши естафету від Підручного (Дмитро, до речі, теж дуже навіть непогано пробіг своєї етап) третьою, Юлія використала лише один запасний патрон на двох вогневих рубежах, а на третьому колі пробігла на одному рівні з лідерами світового біатлону і передала естафету Олені Підгрушній другою, з відривом в 18 секунд від збірних Швеції та Австрії.

Фатальною стала остання стрільба. Підгрушна уникла штрафного кола, але втратила багато часу на три перезарядки, що дозволило австрійці Гаузер і шведці Ганні Еберг випередити її. Протягом усього останнього кола капітан жіночої збірної України переслідувала шведку, але випередити молодшу суперницю все ж не змогла. До бронзової медалі не вистачило всього півсекунди.

Допусти Олена на один промах менше, і були б шанси навіть на срібло, адже австрійка на останньому колі була не дуже швидкою (хоча, можливо, Гаузер все контролювала і просто приберегла сили на решту гонок). Четверте місце, на жаль, не може радувати, але в цілому виступ вийшов дуже навіть непоганим.

Чемпіонами світу в класичній змішаній естафеті третій рік поспіль стали норвежці, яким в черговий раз не було рівних в цій дисципліні. Австрійці використали всього два додаткові патрони і стали найкращими снайперами гонки.

Результати гонки:

1. Норвегія (0+11) 1:20:19,3
2. Австрія (0+2) +27,0
3. Швеція (0+8) +30,6
4. Україна (0+8) +31,1
5. Франція (1+10) +46,2
6. Італія (0+6) +58,9

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 травня 2024, 20:36 9

Звання абсолюту буде у переможця 2 тижні – до поєдинку Хргович – Дюбуа

Коментарі