Australian Open. Костюк знову програла Кудерметовій

Українка завершила боротьбу в одиночному розряді Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу

Третя ракетка України Марта Костюк (№78 WTA) завершила боротьбу в одиночному розряді Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У першому колі 18-річна українка поступилася 32-й сіяній росіянці Вероніці Кудерметовій (№36 WTA).

Australian Open. Перше коло
Марта Костюк (Україна) - Вероніка Кудерметова (Росія) - 2:6, 6:7(5)

Обидві тенісистки жахливо розпочали матч. Рівень тенісу був максимально низьким, попередній очний матч в Абу-Дабі не йде ні в яке порівняння. Але якщо Кудерметова з кожним ударом набиралася упевненості і додавала, то у Костюк прогресу не було дуже довго. Гра в першому сеті перетворилася на страждання для уболівальників, у Марти не виходило практично нічого (наприклад, 0-7 віннерси/невимушені з форхенду). Навіть фірмових виходів до сітки було небагато, та й вони часто закінчувалися невластивими для українки помилками.

Ситуація на корті змінилася лише через кілька геймів другого сету. Росіянка трохи дала слабину, ведучи з брейком, і Марта зрівнялася на трьох. Далі пішла зовсім інша гра. Костюк стала більш впевненою у собі, з'явилися стабільність з виграними очками на своїй подачі. Все це матеріалізувалося в те, що Марта першою дійшла до сетболів у десятому геймі, але, зігравши відверто пасивно, реалізувати їх не змогла.

Партія дійшла до тай-брейка, на якому росіянка повела з міні-брейком. Українка зуміла зрівняти рахунок перед переходом, гра йшла на рівних, але нерви виявилися міцнішими у Кудерметової. За рахунку 5:5 Костюк під час затяжного розіграшу не зуміла реалізувати вихід до сітки і на цьому все закінчилося.

Сьогодні ми побачили, наскільки жорсткий карантин може вплинути на гру тенісисток. Обидві безвилазно сиділи в готелі два тижні і мали лише одну тиждень на підготовку. Різниця між двома матчами в 2021-му році в наявності. Що стосується Марти, то прикро, що вона вже другий раз не реалізовує сетболи проти Кудерметової, в третьому сеті сьогодні вже вона була б фавориткою.

Відзначимо, що Костюк програла обидва очних матчі росіянці. Це була восьма поспіль перемога Кудерметової над українками.

У наступному раунді Вероніка зіграє проти Варвари Грачової (№95 WTA). Обидві представляють Росію.

Марта продовжить боротьбу на турнірі в парному розряді.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 12 травня 2024, 21:28 24

Еліна у двох сетах впоралася з Анною Калінською у 3-му раунді змагань WTA 1000

Коментарі