Володимир БРИНЗАК: «Це був чемпіонат Європи невикористаних можливостей»

Президент ФБУ – про виступ збірної на біатлонному Євро

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував виступ національної збірної на чемпіонаті Європи в польському Душники-Здруй.

- Це був чемпіонат Європи невикористаних можливостей, тому що і Віті Семеренко не вистачало одного пострілу, і Артему Примі в двох гонках, і сьогодні Меркушина стріляла 47 секунд лежачи, - це не її стрільба. Стріляй вона 25 секунд, це середній показник, це було б уже срібло в одиночній естафеті. На жаль, не в готовності сьогодні була Меркушина, і Віті важко було, як ми бачили. Тому те, що вибороли - це добрий результат на сьогодні. Особливо мені подобається те, що Прима і Цимбал отримали впевненість перед чемпіонатом світу, адже їм там стартувати. Для них це була чудова можливість попробувати себе в бойових умовах і отримати моральне піднесення перед чемпіонатом.

- Чи було поставлено перед командою завдання максимум і завдання мінімум?
- У нашій державі кошти розподіляються все-таки за результатами чемпіонату світу та чемпіонату Європи: рахуються очки, медалі. Тому ми маємо стартувати і заробляти очки та медалі. Це важливо і для командного фінансування, і для спортсменів, які отримують президентські стипендії за медалі. Ми вимушені також ділити команду. Мати на увазі підготовку на чемпіонат світу, і виступати на чемпіонаті Європи. На жаль, у Віти не вийшло. В Антхольці ми повинні були поселити її внизу, щоб не змінювати висоту на останньому кубку світу перед Європою. Але нам заборонили поселяти її окремо, внизу. Вона піднялася вгору, і зараз дається взнаки акліматизація. Сталося так, що вона не змогла реалізувати свій потенціал на чемпіонаті Європи. Зараз знову їм підніматися вгору, проходити акліматизацію. Але ми мусили їхати сюди, а також думати про чемпіонат світу.

Нагадаємо, у нашої команди повний медальний комплект чемпіонату Європи: срібло Анастасії Меркушиної в індивідуальній гонці, золото Артема Прими в гонці переслідування і командна бронза в класичній змішаній естафеті.

Денис Шаховець Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:51 8

Жоан Лапорта був розлючений

Коментарі