Прометей – Рілскі Спортіст. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

На кам´янчан чекає зустріч із представником болгарської першості

Поєдинок «Прометей» - «Рілскі Спортіст» відбудеться у четвер, 28 січня, в Болгарії. Початок зустрічі о 18.00 за київським часом.

У другому турі групового етапу Кубка Європи ФІБА «Прометею» протистоятиме болгарський клуб «Рілскі Спортіст». Саме болгари є господарями баббла для команд групи В. Варто відзначити, що колектив з Самокова стане для молодого українського клубу першим суперником в офіційних зустрічах, який не представляє Україну.

«Рілскі Спортіст» не відноситься до грандів болгарського баскетболу, але в останні сезони клуб з Самокова заробив у себе в країні реноме міцної і непоступливої команди. П'ять останніх повністю зіграних чемпіонатів Болгарії (починаючи з сезону 2014/2015 і по сезон 2018/2019) суперники «Прометея» завершували на стадії півфіналу внутрішньої першості. В цілому, клуб ще жодного разу в своїй історії не виходив у фінал чемпіонату Болгарії, але проте має в своєму клубному музеї два Кубка країни. Їхнім володарем «Рілскі Спортіст» став у сезонах 2015/2016 та 2017/2018. Останні внутрішні успіхи суперників «Прометея» нерозривно пов'язані з ім'ям їх головного тренера Людомила Хаджісотірова, який тренує «Рілскі Спортіст» аж з 2012 року.

У нинішньому ростері болгарського клуба числяться чотири легіонери, причому всі вони приїхали в команду з-за океану. До речі, українським клубам в нинішньому Кубку Європи ФІБА щастить на лідерів команд-суперниць з екзотичних для наших широт країн. Якщо в складі «Анвіла» дніпровському «Дніпру» протистояв лідер польського колективу Іван Алмейда з Кабо-Верде, то оборону «Прометея» буде випробовувати на міцність основний бігмен «Рілскі Спортіста» Нікола Карвачо, який є чилійцем за національністю. Латиноамериканець в середньому за поєдинок болгарської першості набирає 14,1 очок і додає до них 9,1 підбирань, середній рейтинг ефективності - 16,6. За кількістю зібраних відскоків і рейтингом ефективності чилієць є лідером свого клубу. Іншим помітним варягом в складі клубу з Самокова є американський захисник Брендон Браун. В середньому за матч внутрішнього чемпіонату він приносить своєму клубу 14,1 очок + 5,9 передач, середній рейтинг ефективності - 14,9.

Але не легіонерами єдиними. Дуже важливими елементами в системі гри «Рілскі Спортіста» є болгари Павлін Іванов і Алекс Сімеонов. Захисник Іванов за гру заробляє 15,1 очок (рейтинг ефективності - 14,7 балів), а форвард Сімеонов поповнює скарбничку клубу на 11,4 очок за гру (рейтинг ефективності - 10,6 балів).

У матчі стартового туру нинішнього Кубка Європи ФІБА болгарський клуб мінімально поступився австрійському «Капфенбергу» - 67:69. Команди показали рівну гру, і перемога могла дістатися будь-якому із суперників, але вирішальні хвилини більш якісно провели австрійці.

В цілому, болгари на старті домашнього баббла відверто не вразили. Якщо «Рілскі Спортіст» за день відпочинку не зумів знайти додаткових резервів для посилення гри, то навіть далеко недосконалого баскетболу, який «Прометей» показав у грі проти «Київ-Баскета» має бути досить для перемоги. Можлива вікторія максимально наблизить клуб з Кам'янського до виходу до плей-оф, а якщо в іншому матчі групи «Капфенберг» обіграє «Київ-Баскет», то і зовсім забезпечить «Прометею» ігри на виліт. Втім, для «Рілскі Спортіста» майбутній поєдинок також буде дуже важливим, тому підопічні Віталія Чернія повинні підійти до протистояння з господарями міхура з максимальним рівнем відповідальності.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея».

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Прометей»

1

1

0

72:66

+6

2

2. «Капфенберг»

1

1

0

69:67

+2

2

3. «Рілскі Спортіст»

1

0

1

67:69

-2

1

4. «Київ-Баскет»

1

0

1

66:72

-6

1

Кубок Європи ФІБА. Група Е

28 січня

«Капфенберг» - «Київ-Баскет»

«Прометей» - «Рілскі Спортіст»

  • 1.47
  • -
  • 2.68
Сделать ставку
  • 1.51
  • 12.0
  • 2.70
Сделать ставку

Олексій Коляго Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 03 травня 2024, 00:11 0

Відбулися матчі плей-оф Євроліги

Коментарі