«Ще заспіваємо Калинку». У Росії та Білорусі відреагували на рішення про ЧС

Реакція на рішення IIHF забрати у Білорусі чемпіонат світу з хокею-2021

18-го січня Міжнародна федерація хокею офіційно забрала у Білорусі чемпіонат світу-2021, який Мінськ повинен був провести разом з Ригою.

Природно, таке рішення, прийняте під тиском європейської спільноти, не могло не викликати очікуваної реакції серед прихильників Олександра Лукашенка. Звичайно ж, не забула підключитися Росія, де в своїй звичній манері лаяли умовний захід і всіляко підтримували «офіційну Білорусію».

Ми вирішили вибрати яскраві заяви з Білорусі та Росії, які критикують рішення IIHF.

Одним з перших рішення прокоментував телеграм-канал Пул першого - журналісти, які офіційно акредитовані при президенті Білорусі.

«Чемпіонату з хокею в Мінську не буде. IIHF не стала проявляти силу. Пала під тиском. Пам'ятайте, Лукашенко говорив: «Якщо міжнародна федерація хокею не впорається з тиском окремих політичних кіл окремих країн, значить не буде чемпіонату».

Так і вийшло. Слухайце Бацьку».

Традиційне російське «Ворог не пройде» від Андрія Назарова, колишнього тренера КХЛ, який також працював в Україні.

«Вважаю, що йде атака і потужний наїзд на Росію і її стратегічних партнерів. Думаю, деякі пани не можуть нам пробачити швидкого врегулювання конфліктів в деяких проблемних регіонах, а також інших недавніх рішень».

«Ворог не пройде, перемога все одно буде за нами!».

Ще далі пішов широко відомий у вузьких колах депутат російської Держдуми Віталій Мілонов. Правда, варто відзначити, що пан Мілонов не тільки критикує, але і пропонує! Альтернативний турнір - це цікаво.

«Ось так красти турніри - повна підлість, негідництво і абсолютний хокейний гомосексуалізм. Думаю, ми повинні зараз екстрено зібрати нараду Мінспорту і запропонувати провести альтернативний міжнародний турнір в Білорусі в дати чемпіонату світу, щоб наші друзі не залишилися без видовища!».

Не забув висловитися колишній боксер Микола Валуєв, який після спортивної кар'єри також пішов у депутати.

«Напевно спонсорів змусили оголосити консолідоване рішення, що в Білорусі не та земля, не так думають, не так дихають, як комусь хотілося б. Ось і результат. Дуже прикро».

Триразова олімпійська чемпіонка, депутат Держдуми Ірина Родніна, в тому ж стилі відреагувала на рішення IIHF забрати у Білорусі турнір.

«Перший раз таке відбувається? Ви ж знаєте, скільки разів ми подавали заявку на проведення Олімпіади в Сочі. Три рази! А тут... Просто відбирають змагання. Звичайно, це свавілля. Напевно, погано прописані правила, хто має право проводити чемпіонат».

Чотириразовий олімпійський чемпіон з біатлону Олександр Тихонов упевнений, що саме Білорусь змогла б організувати турнір на топ-рівні. Куди там тим американцям.

«Я можу тільки висловити слова жалю - ніхто так не проведе чемпіонат світу, як провела б Білорусь, це показав 2014-й рік. І коли ці бовдури політичні кажуть, що спорт поза політикою, вони це довели. Американці проведуть гірше за всіх, це буде найдешевший чемпіонат світу. Європа так не проведе.

Так, є проблеми в Білорусі зараз, але я вважаю, що це неправильне рішення».

І куди ж без «Калинки», яку в будь-яку секунду готовий заспівати колишній тренер збірної Росії з хокею В'ячеслав Биков.

«Це все схоже на тему з допінгом. Як тільки політика впроваджується в спорт, то починається бардак. А страждають любителі хокею, тому що ми стали заручниками політичної ситуації, в якій лідери своїх країн продавили керівників федерацій.

Вони думають, що переможуть...Ні в якому разі! Ми ще будемо співати «Калинку» і просувати свої кращі спортивні принципи для розвитку спорту!

У подібному ж стилі пише провладний білоруський журналіст Сергій Канашиць, який навіть де Кубертена зміг вплести в свій матеріал.

«Як ще, крім як грабунком, неприкритим і нахабним політичним бандитизмом, які не мають нічого спільного з олімпійськими принципами і чесною грою, назвати позбавлення Білорусі права на проведення чемпіонату світу? Ех, бідолаха П'єр де Кубертен... Ініціатор відродження і проведення Олімпіад в їхньому сучасному форматі перевернувся б у труні, якби дізнався, у що політики перетворили спорт».

При цьому офіційна позиція Федерації хокею Білорусі виявилася досить виваженою і спокійною.

«Нам шкода, що Міжнародна федерація хокею і найбільші світові бренди, які підтримують розвиток світового хокею, стали жертвами політичних ігор навколо Білорусі. Нашою країною була проведена велика робота спочатку з підготовки заявки на проведення в 2021 чемпіонату світу з хокею, а після - безпосередньо по організації турніру. На жаль, процедура, передбачена Міжнародною федерацією хокею, не передбачає можливості апеляції».

Ще раз відзначимо, що були обрані яскраві цитати здебільшого смішного характеру. І в Білорусі, і навіть у Росії більш ніж достатньо людей, які підтримали рішення забрати у Мінська турнір.

При підготовці матеріалу використані ресурси by.tribuna.com, belta.by, championat.ru

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі