Костюк не зуміла вийти до фіналу турніру в Абу-Дабі, програвши Кудерметовій

Українка мала сетбол в першій партії, але програла у двох сетах

Третя ракетка України Марта Костюк (№99 WTA) завершила виступи на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.

У півфіналі 18-річна українка поступилася Вероніці Кудерметовій з Росії (№46 WTA).

Абу Дабі. Півфінал
Марта Костюк (Україна) - Вероніка Кудерметова (Росія) - 6:7(8), 4:6

Матч розпочався для Костюк дуже непогано. Суперниця не могла знайти свою гру, з точністю були проблеми. У четвертому геймі у росіянки пропала перша подача і Марта оформила брейк під нуль. Після цього ініціативу перехопила вже росіянка, скориставшись затяжним провалом у грі українки. Кудерметова виграла чотири гейми з п'яти і виходила подавати на сет.

Але Марта сьогодні моментами грала дуже непогано, так просто віддавати партію вона не збиралася. Доля сету вирішувалася на тай-брейку, який вийшов дуже рівним. Тенісистки йшли на перехід за рахунку 3-3 і 6-6. Українка першою заробила сетбол, але реалізувати його не змогла, в результаті поступившись. Варто відзначити дві подвійні помилки на тай-брейку, для перемог на такому рівні це занадто.



Маючи психологічну перевагу, Кудерметова повела у другому сеті і практично весь час була попереду. Костюк жодного разу не вдалося зробити рахунок рівним, хоча було дуже багато хороших моментів. У підсумку українка відіграла чотири матчболи, мала брейкпойнт, щоб зробити рахунок 5:5, але дотиснути Кудерметову не вийшло.

Варто подякувати Марті за чудовий турнір, не так часто після вильоту Світоліної інші українки грають на пізніх стадіях турнірів такого рівня. Марта вже побачила, що вона може на рівних грати проти будь-яких суперниць, але щоб ще і перемагати, потрібно працювати над стабільністю. Для цього потрібна практика і злагоджена робота тренувальної команди. Перспективи відмінні, потрібно запастися терпінням і старанно працювати.

Участь у півфіналі дозволить Костюк піднятися на 78-у позицію в світовому рейтингу, оновивши особистий рекорд.

Відзначимо, що росіянка в чвертьфіналі обіграла Еліну Світоліну. На даний момент вона виграла шість останніх зустрічей з українками.

У фіналі Кудерметова змагатиметься з Аріною Соболенко з Білорусі (№10 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 30 квітня 2024, 22:45 0

Медісон Кіз виграла у Онс Жабер у чвертьфіналі тисячника у столиці Іспанії

Коментарі