І знову цей VAR! Зоря обіграла Десну на шляху до 1/4 фіналу Кубка України

Двох футболістів на полі не дорахувалися глядачі перед фінальним свистком

Зовсім не дивно, що настільки статусний поєдинок у рамках 1/8 фіналу Кубка України отримав відокремлений від інших команд-учасниць цього етапу ігровий день. Нехай і офіційний привід для перенесення гри на полі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського був менш наповнений прихованим підтекстом - один з учасників гри захищав честь нашої країни на груповому етапі Ліги Європи УЄФА., що нещодавно добіг кінця.

Угадувати в цьому сезоні не доводиться - йдеться про луганську «Зорю» Віктора Скрипника, яка в цей день завітала до столиці України для проведення протистояння проти чернігівської «Десни». Тієї самої, із якою боролася під час усього закінчення минулого сезону, і якій так безславно поступилася в першому турі нового розіграшу УПЛ.

Хоч якась подоба на шлях за турнірною сіткою в поточному розіграші Кубка мала тільки чернігівська команда. Підопічні Рябоконя на минулому етапі зуміли здолати львівський «Рух» (2:1). У той самий час, колектив Віктора Скрипника був задіяний у більш цікавих матчах міжнародних змагань.

Треба сказати, що наставник луганчан не збрехав, коли перед стартом групового раунду Ліги Європи повідомив в одному з інтерв'ю, що його команда вийде на пік форми до жовтня місяця. «Десна», у свою чергу, пройшла його на початку сезону, тому в зимовий період зайшла не так упевнено, що стало очевидним вже на початку звітної дуелі. Громов першим у складі обох команд загострив ситуацію дальнім ударом повз праву стійку, після чого, на 15-й хвилині, Гладкий на досвіді підставився під фол Імерекова на вході в лівий фланг чужого штрафного. Із пенальті у Юрченка проблем не виникло - точно в лівий верхній кут було відправлено м'яч.

Відносно швидкий гол задав темп решті поєдинку. Команди серйозно ущільнили свої центральні лінії, тому м'яч переходив до завершальної стадії атак занадто рідко для того, щоб вважати гру обопільно гострою. Але яка була боротьба за володіння! Емоції гравців натякали на те, що один із наступних свистків арбітра може закінчиться серйозним конфліктом, але до цього ще треба буде повернутися в середині другого тайму.

Команди обмінялися випадами до і після перерви, але до голу не була близька жодна зі сторін. Команду Скрипника можна було похвалити за обрану стримуючу тактику, під час якої «Зоря» не стала закриватися на своїй половині, навпаки, запропонувавши опонентові помірно високий блок. До атаки гості практично не ходили, у той час, як їхні суперники регулярно втрачали сили в безцільному фланговому просуванні.

Але епізод на 59-й хвилині змусив інакше поглянути на цей поєдинок. На жаль, не з кращого, а з суддівського його боку. Чи варта була прямої червоної картки небезпечна гра високо піднятою ногою з боку Владлена Юрченка? Після перегляду VAR, головний арбітр Денис Шурман вам впевнено скаже, що так. Але ж ми не в кінотеатрі, де, у залежності від обраного ракурсу, кожен може побачити те, що дозволяє йому фантазія! Чергова суперечка виникла на рівному місці, що серйозно нашкодило кінцівці нашого поєдинку.

«Зоря» практично не виходила в атаку в меншості, але сказати, що «Десна» користувалася перевагою в кількості гравців, було б обманом читача. Лише в перші десять хвилин після вилучення ми побачили реальну агресію чернігівчан, але прекрасний Шевченко зумів зреагувати на удар із близької дистанції головою від Будківського. Із моментів господарів - на цьому все. За хвилину до кінця основного часу в штрафному лугачан сталася бійка, після якої не встиг заспокоїтися Гуцуляк, і тут же вирішив перешкодити суперникові швидко ввести м'яч у гру. Друга жовта за дві хвилини привела до справедливого вилучення. Це було вироком до капітуляції для «Десни».

Таким чином, від цієї пари команд боротьбу на чвертьфінальній стадії Кубка України продовжить луганська «Зоря», а чернігівська «Десна» зняла з себе обов'язки грати ще в одному турнірі в цьому сезоні.

Кубок України. 1/8 фіналу.

«Десна» - «Зоря» - 0:1

Юрченко, 16 (пен.)

Конопля, 53 - Шевченко, 81

Гуцуляк, 89 (друге попередження) - Юрченко, 57 (грубе порушення правил)

«Десна»: Паст - Тамм (Арвеладзе, 72), Гітченко, Імереков - Картушов (Дегтярьов, 83), Огиря, Домбровський (Гуцуляк, 72), Конопля - Мостовий (Хльобас, 72), Калітвінцев - Будківський.

«Зоря»: Шевченко - Циганікс, Абу Ханна, Іванісеня, Фаворов - Юрченко - Кочергін, Сайядманеш (Луньов, 82) - Кабаєв - Громов, Гладкий (Перович, 90+4).

Запасні: Василь, Жуніньо, Піддубний, Хомченовський, Гринь.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 9 (4) - 8 (2)
Кутові: 11 - 3

ДЕСНА-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 0°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 20:45 1

Команда готується святкувати

Коментарі