Зоря в нервовому поєдинку на виїзді обіграла Олександрію

Луганчани йдуть на зимову перерву з четвертого місця

В Олександрії закривали осінню частину чемпіонату України сусіди по турнірній таблиці. «Зоря» випереджала команду Володимира Шарана на одне очко і приїхала в Кіровоградську область з метою виправити невтішну статистику в останніх дуелях з «містянами». До сьогоднішнього протистояння луганчани в п'яти матчах не могли здолати «жовто-чорних» (2 нічиї та 3 поразки). Додавала впевненості шанувальникам «чорно-білих» і безпрограшна серія підопічних Віктора Скрипника. А в другій частині осіннього відрізку сезону луганчани помітно додали. З безпрограшною серією підійшли до останнього перед відпусткою поєдинку і олександрійці, хоч виглядає вона не так вражаюче, як у «Зорі».

Початок поєдинку на КСК «Ніка» став дещо несподіваним в контексті дисциплінарних санкцій від арбітра Віталія Романова, який вже до восьмої хвилини нагородив «гірчичниками» трьох футболістів. Сама гра проходила в пристойному темпі: опоненти намагалися мобільно переходити центр поля, інтенсивно розвиваючи свої атаки. З гольових моментів, правда, згадується тільки удар Довгого з меж штрафного, після якого надійно зіграв Василь.

В середині першої половини зустрічі луганчани почали більше контролювати м'яч, а господарі поля сконцентрувалися на проведенні контрвипадів. Один з них загострив ситуацію біля воріт «Зорі»: Лучкевич справа увірвався до штрафного, але зблизився з голкіпером, який заблокував удар.

Допомогло луганчанам домогтися свого стандартне положення. Юрченко навісив зі штрафного з лівого флангу, і м'яч відскочив до Іванисені, який з льоту щільним ударом точно пробив у ближній кут. А через декілька хвилин вже навіс з кутового ледь не завершився неприємностями для гостей. Фаворов п'ятою направляв м'яч у кут, і Паньків продемонстрував свою реакцію. У олександрійців в подальшому конструктивна гра зовсім розладналася. А луганчани ще більш збільшили свій тиск, намагаючись до перерви подвоїти перевагу. Проте, на 15-хвилинний відпочинок команди пішли з мінімальним рахунком на користь «Зорі».

На початку другого тайму луганчани залишилися в чисельній меншості. Кабаев зіграв в ногу Дубри, котрий вискочив у нього з-за спини, і отримав другу в матчі жовту картку. Уже через кілька миттєвостей міг додати позитивних емоцій своїм партнерам Гладкий, але форвард з лінії воротарського пробив вище цілі. Трохи не влучив у ворота і Лучкевич, який головою замкнув навіс з лівого флангу.

Незважаючи на чисельну перевагу «Олександрії», на полі точилася рівна гра, і «чорно-білі» постійно тримали в напрузі оборону господарів поля. А вже ближче до закінчення поєдинку нерівність складів почала про себе нагадувати. Та й «жовто-чорні», безперечно, не бажали йти на зимову паузу з поразкою. Словом, підопічні Шарана стали більшими силами йти в наступ. Підвів свою команду Безбородько. Отримавши жовту картку за грубу гру проти Громова, форвард вирішив з'ясувати стосунки з Іванисенею і тут же дістав другий «гірчичник».

Надалі луганчани без особливої футбольної краси доводили зустріч до переможного закінчення, а поставив крапку в матчі Сайядманеш, який на останніх секундах скористався оголеними тилами суперників, і реалізував вихід сам на сам із голкіпером.

Після сьогоднішнього поєдинку олександрійці йдуть у відпустку, а команді Віктора Скрипника ще належить провести матч 1/8 фіналу Кубка України проти «Десни». Ця зустріч відбудеться 16 грудня.

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Олександрія» - «Зоря» - 0:2

Іванисеня (31), Аллах'яр (90+6).

Безбородько (83, 2 ЖК) - Кабаєв (49, 2 ЖК).

Довгий (35), Сітало (61), Безбородько (82) - Кабаєв (3), Гладкий (4), Абу Ханна (8), Шевченко (65, на лавці), Іванисеня (83).

«Олександрія»: Паньків - Пашаєв, Дубра, Бондаренко, Вантух - Гордієнко (Бабогло, 80), Довгий (Стецьків, 46), Ковалець - Лучкевич (Устименко, 72), Сітало (Безбородько, 66), Третьяков (Шастал, 46).

«Зоря»: Василь - Фаворов, Іванисеня, Абу Ханна, Циганікс (Хомченовський, 90+1) - Назарин - Кабаєв, Юрченко, Кочергін (Луньов, 90+4) - Гладкий (Аллах'яр, 54), Громов (Перович, 90+4).

Стадіон «Ніка» (Олександрія).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 23:15 1

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» з рахунком 4:2 у 34-му турі Ла Ліги

Коментарі