Грюкнути дверима не вдалося. Зоря програла Бразі і завершила євросезон

Команда Віктора Скрипника може сконцентруватися на виступі в чемпіонаті України

Це був заключний матч луганської «Зорі» в нинішньому розіграші Ліги Європи. Набравши 6 очок в двох останніх матчах групи G, підопічні Віктора Скрипника, на жаль, втратили шанси на вихід в плей-оф. Проте, було дуже важливо для них, по-перше, завершити цей турнір на мажорній ноті, по-друге, взяти реванш за домашню поразку в першому колі, а, по-третє, було б непогано взяти очки для клубного коефіцієнту УЄФА.

А ось господарі поля в разі перемоги в сьогоднішньому матчі ще могли розраховувати на перше місце в групі. Але була ще одна умова: в паралельному поєдинку «Лестер» не повинен був виграти у грецької команди «АЕК».

Зі стартовим свистком арбітра португальці пішли вперед великими силами на мокрому від дощу полі і вже на 4-й хвилині могли відкривати рахунок у цій зустрічі. Після прострілу зліва, Циганікс невдало вибив м'яч до лінії воротарського майданчика і Зе Карлуш із забійної позиції пробив вище воріт. Футболісти «Браги» продовжували володіти перевагою і наступного разу потурбували воротаря гостей Шевченка на 14-й хвилині, коли Новайш наважився на удар здалеку. Але капітан українського клубу зіграв надійно і забрав м'яч в руки. А на 20-й хвилині Орта приблизно з лінії штрафного майданчика пробив над поперечиною.

Ближче до середини тайму гра вирівнялася. Тепер вже і «Зоря» стала частіше наближатися до воріт місцевої команди, ось тільки з ударами у наших гравців ніяк не виходило. Як, наприклад, з моментом на 24-й хвилині, коли Громов зліва пробіг майже до лицьової лінії, але не зміг зробити гостру передачу на Гладкого.

А «Брага» продовжувала атакувати і бити по воротах з-за меж штрафного майданчика, можливо сподіваючись на слизький газон. Так, тричі завдавав удари Орта, проте всі вони не досягли мети. Проте передача Зе Карлуша на 34-й хвилині на Галено цілком могла стати результативною, але його партнер, вже перебуваючи у воротарському майданчику, також пробив неточно. І вже зовсім було небезпечно, коли на 36-й хвилині своєрідний футбольний буліт вийшов у форварда господарів поля Руїса. Він вибіг сам на сам із Шевченком, однак Микита ногою зумів парирувати його удар і врятував свої ворота.

І тільки після цього у гостей нарешті вийшла швидка контратака, яку ударом в дальній кут завершував Кабаєв. На жаль, але і він пробив повз ворота. А вже перед самою перервою Владлен Юрченко промахнувся з лінії штрафного майданчика.

Відразу після перерви «Зоря» заграла активніше. Вона провела кілька непоганих атак, одну з яких на 47-й хвилині мав завершувати Кабаєв. Але м'яч просто звалився з ноги українського футболіста і полетів в сторону від воріт. Португальці відповіли черговим дальнім ударом вже у виконанні Гільєрме і знову м'яч пролетів повз ціль.

Ближче до успіху «Брага» була на 56-й хвилині, коли зі штрафного, призначеного поблизу воріт гостей, небезпечно пробив Новайш. М'яч вдарився у поперечину і вилетів за межі поля. Проте, вже за п'ять хвилин рахунок в матчі був відкритий. Галено зліва увірвався до штрафного майданчика українців і сильно пробив в дальній кут. Абу Ханна спробував вибити м'яч на кутовий, однак зрізав у сітку воріт.

Господарі поля на цьому зовсім не збиралися зупинятися і на 64-й хвилині хороший шанс для того, щоб подвоїти перевагу, упустив Руїс. Тепер вже справа він завдавав сильного удару, але в ціль не влучив. Втім на 68-й хвилині приблизно з тієї ж позиції не схибив Рікарду Орта. А прекрасний гольовий пас йому на хід видав Мадейруш. Цікаво, що обидва ці гравці вийшли на заміну буквально за хвилину до взяття воріт.

Пропустивши два голи, «Зоря» пішла відіграватися і створила кілька непоганих моментів. Так, на 72-й хвилині Фаворов справа робив простріл на Гладкого, але того на мить випередив захисник і вибив м'яч на кутовий. На 79-й хвилині Гринь, який вийшов на поле замість Громова, справа, швидше за все, виконував передачу, але м'яч влучив у бокову стійку і вилетів за лінію воріт. А ще через три хвилини після передачі Кочергіна вже Перович (до речі, він теж вийшов на заміну) головою пробив трохи неточно.

В підсумку «Брага» виграла 2:0, але повного задоволення не отримала, адже «Лестер» в Англії з таким же результатом обіграв «АЕК». У «Зорі» прощання з Лігою Європи вийшло сумним, бо на відміну від двох попередніх матчів луганчани навіть на нічию відверто не награли.

Ліга Європи. Група G. 6-й тур.

«Брага» - «Зоря» - 2:0

Абу Ханна (61, автогол), Рікарду Орта (68)

«Брага»: Са - Зе Карлуш (Віана, 73), Карму, Тормена, Раул Сілва - Франсержіу, Новайш (Аль-Мусраті, 77), Андре Орта (Рікарду Орта, 68) - Галено, Гільєрме (Паулінью, 68), Руїс (Медейруш, 68).

«Зоря»: М. Шевченко - Фаворов (Хомченовський, 87), Іванисеня, Абу Ханна, Циганікс - Назарина - Юрченко, Кабаєв (Луньов, 77), Кочергін (Піддубний, 87) - Гладкий (Перович, 77), Громов (Гринь, 77).

Арбітр: Даніель Стефанські (Польща)

Стадіон «Брага Мунісіпал» (Брага, Португалія)

БРАГА - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 00:44 0

Артем може замінити Віктора Осімхена в «Наполі»

Коментарі