Зоря - Лестер. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Четвертий шанс луганчан набрати очки в матчі з англійським клубом

У четвер, 3-го грудня, відбудеться поєдинок п'ятого туру групового раунду Ліги Європи, в якому луганська «Зоря» прийме «Лестер Сіті». Зустріч пройде в Запоріжжі на стадіоні «Славутич Арена». Стартовий свисток Еспена Ескоса з Норвегії прозвучить о 19:55 за Києвом.

Команди підходять до матчу з різними успіхами. Англійці після чотирьох зіграних турів вже гарантували собі місце у плей-оф другого за значимістю євротурніру, в той час, як український клуб лише зберіг шанси на євровесну. У команди Віктора Скрипника на даний момент 3 очки, а це означає, що тільки осічка «Браги» в Греції за своїх успіхів може дати нам потрібний результат. Існують теоретичні варіанти, коли буде достатньо набрати 4 очки в двох останніх матчах і все одно опинитися в 1/16 ЛЄ, але більш детально на них потрібно зупинятися лише після п'ятого туру.

Перед четвертим туром здавалося, що європейські пригоди «мужиків» в цьому сезоні будуть завершені дуже швидко. Тим більше, листопад став, напевно, найгіршим місяцем в історії українського футболу. Протягом місяця «Шахтар» двічі отримав цілу торбу голів від «Боруссії М», «Динамо» програло обидва матчі «Барселоні», збірна України поступилася спочатку на футбольному полі Польщі та Німеччини, а потім була принижена в юридичній площині за матч зі Швейцарією, який не відбувся. Та й сама «Зоря» поступилася АЕКу в домашній зустрічі. Але на виїзді Віктор Скрипник вирішив зіграти 1-4-3-3 і раптово це дало результат. Звичайно, не варто применшувати і заслуг Євгена Шахова, його вилучення допомогло «чорно-білим» максимально.

Але «Лестер» - це не АЕК. Команда Брендана Роджерса після десяти турів займає четверте місце в турнірній таблиці АПЛ, набравши 18 очок. Той факт, що останні два матчі «містян» у чемпіонаті були програшними, а в Лізі Європи завдання вирішене, може якось знизити мотивацію кров з носу перемагати в Запоріжжі, але клас команд все одно не можна порівнювати. Та й якість виконавців різна, в першому турі ми в цьому переконалися.

Величезною проблемою для Скрипника стане відсутність Віталія Вернидуба, який через перебір жовтих карток не зможе зіграти в четвер. Гідної заміни йому просто немає: Цвек та Руфаті травмовані, дебют 20-річного Піддубного в ЛЄ виглядає сумнівним задумом. У центрі може зіграти Фаворов, але хто тоді вийде справа? Можливо, Назарина, який грав в першому матчі проти «Лестера», але в півзахисті. Загалом, тренерському штабу буде над чим поламати голову.

Варто відзначити, що це буде четвертий матч «Зорі» проти англійських клубів (в 2016-му було два програші від МЮ). Поки що всі зустрічі завершилися поразками українців без забитих м'ячів, різниця - 0:6. «Лестер» до цього сезону проти українських клубів ще не грав.

Синоптики обіцяють під час матчу температуру повітря -4 ℃. Що ж, дуже символічно, якщо поглянути на турнірну таблицю.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Шевченко - Назарина, Фаворов, Абу Ханна, Циганікс, Іванисеня, Юрченко, Кочергін, Громов, Гладкий, Кабаєв.

«Лестер»: Ворд - Перейра, Морган, Еванс, Томас, Менді, Чаудрі, Перес, Прат, Олбрайтон, Іхеаначо.

  • 5,2
  • 3,9
  • 1,76
Сделать ставку
  • 5,25
  • 3,8
  • 1,66
Сделать ставку
  • 4,8
  • 4,0
  • 1,73
Сделать ставку

3 грудня, четвер

«Зоря» - «Лестер»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич Арена». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1» і відеосервісі MEGOGO
ЗОРЯ - ЛЕСТЕР. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Еспен Ескос (Норвегія)
Прогноз Sport.ua - 0:1
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 00:23 2

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі