Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Шотландія, посунься трохи!

За рахунок сенсаційної перемоги «Шахтаря» над «Реалом» Україна тепер 11-та

У вівторок, 1 грудня, відбулися матчі першого ігрового дня 5-го туру Ліги чемпіонів. Зіграно 8 поєдинків, і в таблиці коефіцієнтів УЄФА відбулися деякі зміни.

«Шахтар» вдруге здобув сенсаційну перемогу над «Реалом» (2:0), за рахунок чого приніс до скарбнички федерації 0.400 бала (2 пункти за перемогу діляться на 5 команд). І це дуже важливі очки!

Відбулася зміна місць - Україна обійшла Шотландію і повернулася на 11-ту позицію! Різниця, щоправда, становить мікроскопічні 0.075 бала.

Якщо вивчати тільки поточний сезон, Україна - на 14-му місці (4.400 бала).

Австрія, що знаходиться на 10-му місці 5-річного рейтингу, теж набрала очки: «РБ Зальцбург» завдав гостьової поразки «Локомотиву» (3:1).

У середу, 2 грудня, «Динамо» зіграє в 5-му турі ЛЧ на виїзді проти «Ювентуса». А в четвер, 3 грудня, луганська «Зоря» прийматиме «Лестер» в рамках 5-го туру Ліги Європи.

В цей же день у Шотландії проведуть поєдинки «Рейнджерс» (близький до путівки в 1/16 фіналу) та «Селтік» (вже точно завершить турнір у грудні).

Нагадаємо, що 11-те місце може дати пряму путівку в груповий раунд ЛЧ, якщо виникне вакансія, залишена для переможця попереднього сезону ЛЧ. Тому таким важливим для України є 11-й рядок 5-річного рейтингу.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 14:38 0

Головний тренер дніпрян дійсно може піти у відставку

Коментарі