Стала відома аргументація, чому УЄФА зарахував поразку Україні

Генсек УАФ Юрій Запісоцький вважає, що збірна зробила все, щоб матч відбувся

Секретар УАФ Юрій Запісоцький назвав причини присудження Україні технічної поразки в матчі зі Швейцарією.

«Ми допускали, але абсолютно не розраховували на такий результат. Ми виходили з того, що наша аргументація буде досить сильною. Як мінімум, українська команда зробила все, що було в її силах, щоб матч відбувся 17 або 18 числа, відповідно до медичного протоколу УЄФА.

Їхній головний аргумент полягав у тому, що українська сторона повинна була на наступний день забезпечити появу нової команди. Цю команду було б складно назвати національною збірною. Хто б не приїхав, яких би максимальних зусиль ми не доклали, якби цю команду вивів на поле не Андрій Шевченко, спортивна вартість цього матчу була б нульовою або близькою до цього. Хоча це не аргумент, бо ми до останнього намагалися все ж виконати вимоги, розуміючи, що спортивна вартість цього поєдинку буде мінімальною. Навіть в тих умовах, в які ми були поставлені.

100% команда повинна була прибути з України, не контактувати зі складом, який був на той час в Люцерні, але, оскільки протокол УЄФА по матчах на виїзді дуже жорсткий, забезпечити це було неможливо. З точки зору того, що потрібно було здати тести, пройти кілька процедур, забезпечити чартер, перетин кордону і так далі. Це все було неможливо зробити за 24 години. Якби ми мали 48 годин, ми б упоралися.

Шанси у нас завжди є, з урахуванням навіть всієї специфіки - хто наші опоненти, де знаходиться спортивний арбітраж. Ми зробимо все від нас залежне, щоб довести нашу правоту. Ми будемо просити дати нам можливість вирішити питання на футбольному полі. Для нас буде принциповим захистити наші інтереси, українського футболу і нашої держави», - сказав Запісоцький.

Володимир Клепач Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені

Коментарі