Мірча ЛУЧЕСКУ: «Давно говорив, що я проти VAR. Втрачається краса футболу»

Наставник дав коментар за підсумками матчу УПЛ

Головний тренер київського «Динамо» відповів на запитання представників ЗМІ на прес-конференції після матчу з «Ворсклою» (2:0).

- Уже два матчі поспіль Супряга не виходить у стартовому складі, в центрі нападу грає Вербич. Ви в ньому зневірилися?

- COVID-19 вніс певні зміни в усі аспекти гри - і до організації, і до складу. Супряга довгий час грав, виходив у стартовому складі, адже він молодий і перспективний футболіст. Але у нас всі гравці в рівній мірі претендують на місце у стартовому складі. Вербич теж після травми довгий час приходив до тями, довгий час не грав, але потім додавав і додавав. Однак те, що він зараз грає, не означає, що він - гравець основного складу, а Супряга - ні.

- Як оціните суддівство - скасування чистого м'яча, вилучення Забарного?

- Мені нема чого коментувати щодо цього питання, оскільки я теж нічого не зрозумів.

- У другому таймі ви провели подвійну заміну, після чого на хвилин 5-7 події пішли не за сценарієм «Динамо». Чи не пошкодували ви про ці заміни?

- Я не збирався робити ці заміни, але в найближчі дні на нас очікує наступна гра. Ми дали відпочити одним гравцям і надали ігровий час іншим. Я незадоволений тим, як Гармаш увійшов, точніше не увійшов до гри. Дійсно, ми трохи втратили у контролі м'яча в середині поля, хоча продовжували створювати моменти в атаці. Але вже не було такого контролю м'яча, який був до замін.

- Склалося враження, що VAR дуже негативно позначився на динаміці гри. Напевно, рекордний час пішов сьогодні на перевірки за допомогою VAR...

- Я висловлював свою думку ще коли УЄФА проводило збори тренерів з усієї Європи. Я тоді сказав Мішелю Платіні, що я проти введення VAR, мотивуючи це тим, що втрачається краса, динаміка футболу.

Наприклад, коли гравець стелиться у підкаті, і в динаміці це виглядає як чоловіча боротьба, то при перегляді уповільненого повтору на деяких кадрах епізод виглядає зовсім інакше, що призводить до червоних карток. Нога в останній момент трохи піднімається або, послизнувшись, гравець зовсім трохи чіпляє опонента. Вважаю, що футбол від таких епізодів тільки втрачає.

Якщо весь час керуватися повторами і рекомендаціями VAR, то матчі доведеться закінчувати вшістьох або всімох. Футбол - це контактна гра, у якій ніхто не хоче поступатися. Напевно, я - людина іншого покоління, і мені здається, що спектакль від цього нововведення втрачається.

- З чим пов'язане непотрапляння до заявки на сьогоднішню гру Віталія Буяльського?

- Вчора на тренуванні він пішов у клінч з Денисом Гармашем, і при зіткненні у нього постраждало ребро.

Іван Зінченко Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі