Динамо – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи перерве Максимов невдалу серію у протистояннях проти Луческу?

У суботу на НСК «Олімпійський» відбудеться центральний матч туру: лідер чемпіонату - «Динамо» прийме третю команду чемпіонату - «Ворсклу». Команду Юрія Максимова в цьому сезоні по праву вважають одним із головних відкриттів чемпіонату.

Стартувавши з трьох поспіль перемог, полтавчани позначили, що мають намір боротися за високі місця, які в минулому сезоні здавалися чимось нереальним. Але Максимов, не отримавши нових гравців, за короткий період зробив команду, якій в минулому сезоні зовсім трохи не вистачило, щоб дивом увірватися в Лігу Європи. У фіналі Кубка України на шляху полтавців стало саме «Динамо», яке переграло «Ворсклу» тільки в серії післяматчевих пенальті і хоч трохи скрасило провальний сезон.

Мірча Луческу, очоливши «Динамо» влітку, як і Максимов в «Ворсклі», за виключенням повернувшихся з оренди Гармаша, Супряги і Родрігеша, також не отримав посилення складу. Але зробив те, що Олександру Хацкевичу не вдалося тричі поспіль - вивів команду в груповий турнір Ліги чемпіонів. У головному турнірі Старого Світу у «Динамо», на жаль, не склалося, але при наявності в групі «Барселони» і «Ювентуса», відверто кажучи, важко було очікувати, чогось більшого, крім боротьби за місце в Лізі Європи з «Ференцварошем». Але в чемпіонаті у «Динамо» справи йдуть цілком непогано: «біло-блакитні», навіть не дивлячись на поразку в очній зустрічі «Шахтарю», випереджають конкурента на 3 пункти в турнірній таблиці.

При Луческу «Динамо» не втрачає в чемпіонаті очки з тими, з ким цього робити не повинно. Крім поразки «Шахтарю», кияни недорахувалися очок з третьою і четвертою командами минулого сезону - «Зорею» і «Десною». З усіма іншими у команди Мірчі Луческу відчутних проблем не виникало.

«Ворскла» в десяти поєдинках поступилася всього один раз - одному з аутсайдерів - «Львову». Ця поразка не вибила команду з колії: полтавці потім нав'язали боротьбу «Зорі» в Запоріжжі (0:0), а в минулому турі розібралися з міцним «Колосом» (3:0). Це при тому, що напередодні гри у «Ворскли» через пошкодження вибуло відразу кілька основних гравців - Кулач, Сапай, Васін, Опанасенко. А Дмитро Різник вибув зі складу через позитивний тест на коронавірус.

«Динамо» останні тижні сильно страждає через коронавірус, на який перехворіла практично вся основна обойма, включаючи відразу трьох воротарів. До матчу з «Барселоною» з основних гравців не оговталися лише Родрігеш і Циганков, яких вірус наздогнав в розташуванні національних збірних. Крім них, Луческу точно не зможе розраховувати на капітана команди - Сергія Сидорчука. КДК УАФ виніс йому три матчі дискваліфікації за вилучення в матчі з «Шахтарем». Одну гру - з «Інгульцем» - Сидорчук вже пропустив, залишилося дві. В цілому ж, кадрова ситуація в «Динамо» набагато краща, ніж дві-три тижні тому. Мірча Луческу навіть відправив Георгія Ціташвілі зіграти за команду U-21.

Цікаво, що Юрій Максимов проти Мірчі Луческу, який очолював «Шахтар», грав в якості наставника трьох команд - «Кривбасу», «Оболоні» та донецького «Металурга». Всього Луческу і Максимов провели один проти одного сім матчів - і всі сім виграв румунський фахівець із загальним рахунком... 22-0. Тому для наставника «Ворскли» буде принципово забрати перші очки у команди Мірчі Луческу.

Для «Динамо» «Ворскла» останнім часом є зручним опонентом. У чемпіонаті кияни перемагали полтавчан в останніх семи поєдинках. Чи продовжать кияни переможну серію в матчах з «біло-зеленими» - побачимо в суботу на НСК «Олімпійський».

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Забарний, Кендзьора, Караваєв, Шепелев, Гармаш, Вербич, Шапаренко, Буяльський, Супряга.

«Ворскла»: Ткаченко, Яворський, Альюн, Чеснаков, Скляр, Пуцлін, Пердута, Якубу, Кане, Щербак, Степанюк.

28 листопада, субота

«Динамо» - «Ворскла»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2» і YouTube
ДИНАМО - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
Прогноз Sport.ua - 2:1

  • 1.51
  • 4
  • 7.1
Сделать ставку
  • 1.45
  • 4.40
  • 7.50
Сделать ставку
  • 1.50
  • 4.00
  • 7.20
Сделать ставку

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 01:30 0

«Баварія» та «Реал» зіграли внічию (2:2), «Боруссія Д» мінімально обіграла «ПСЖ» (1:0)

Коментарі