Едуард ЦИХМЕЙСТРУК: «Хотілося, щоб Мессі зіграв з Динамо»

Відомий експерт - про майбутні матчі українських клубів в єврокубках

Колишній півзахисник збірної України Едуард Цихмейструк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua дав прогнози на матчі українських клубів в єврокубках, а також висловив думку щодо ситуації навколо поєдинку Швейцарія - Україна.

- Едуарде, чого очікуєте від матчу Ліги чемпіонів «Динамо» - «Барселона», з огляду на те, що Мессі і Де Йонг не зіграють у Києві?
- Якщо чесно, в цьому році взагалі не знаєш, чого очікувати. Те, що такі зірки не прилетять до Києва, це - мінус для уболівальників. Звичайно, хотілося подивитися на їхню гру. Це класні футболісти. Зрозуміло, що глядачів не буде на стадіоні, але все одно хотілося, щоб Мессі і Де Йонг прилетіли до Києва. Може, якийсь плюс для «Динамо» в цьому є. «Барселона» зараз не в найкращих кондиціях і морально, і фізично. Взагалі, я так розумію, в каталонській команді велика перебудова йде. Тому шанс у киян є. Але наскільки «Динамо» готове цим шансом скористатися? У чемпіонаті України, в принципі, динамівці виграли у «Інгульця» (2: 0), але я б не сказав, що вони дуже добре виглядали в цьому поєдинку.

- Як прокоментуєте гол Гармаша в ворота «Інгульця»? Денис повертається до обойми?
- По одному матчу судити складно. У цьому забитому м'ячі, напевно, було 80 відсотків заслуги Буяльського. Віталій зробив класний підкат, який в результаті вийшов гольовою передачею. Денис - молодець, зорієнтувався, забив, але говорити про те, що він прямо там зараз буде утворюючим гравцем «Динамо», я б не став. Думаю, для нього це плюс у моральному плані. Будь-якому футболістові приємно забивати, тим більше, коли довго не виходило це зробити. Кожен забитий м'яч - це плюс.

- У матчі з «Барселоною» може бути на руку киянам недооцінка з боку каталонців? Чи можливий варіант, що вони недооцінили «Динамо»?
- Я не знаю, чи існує такий варіант на груповому етапі Ліги чемпіонів. Там великі гроші, великі можливості. Не думаю, що з боку «Барселони» буде недооцінка. Якщо «Барселона» навіть в ослабленому складі, це завжди «Барселона». Може, на етапі кваліфікації Ліги чемпіонів думки у кого-то такі є. Але на груповій стадії думок про недооцінку, думаю, ні у кого бути не може.

- Може статися такий варіант, що без Ліонеля Мессі «Барселона» зіграє навіть краще? Або такий варіант виключається?
- Такий варіант не виключається. Все одно завжди команди шукають лідерів, все одно підсвідомо все думають, що лідер візьме на себе відповідальність. А в такій ситуації себе може проявити будь-який футболіст. А у каталонців усі футболісти високого рівня. І, можливо, відсутність Мессі в «Барселоні» - це не дуже добре для «Динамо».

- А чого очікувати від поєдинку «Боруссія» Менхенгладбах - «Шахтар»?
- Я очікую, що той програш з великим рахунком повинен налаштувати «Шахтар» на цю зустріч у Німеччині з подвійною-потрійною мотивацією. Але знову ж таки, судячи з того, що було в матчі УПЛ з «Олександрією» (1: 1), нехай «гірники» і вдесятьох грали майже півтора тайми, можна сказати, що це не той «Шахтар», який літає по полю. Коронавірус дуже вибиває футболістів з колії. І взагалі такого сезону не було ніколи. Про щось говорити і щось прогнозувати практично неможливо.

- «Боруссія» М у Бундеслізі також зіграла внічию 1:1 з «Аугсбургом», тільки гладбахці грали в більшості. Ці результати якось впливатимуть на майбутній матч?
- Є така класична фраза: це зовсім інший турнір. Головне, щоб всі були здорові. В першу чергу, ті, на кого розраховує тренер. Щоб тести не внесли знову якісь корективи. Ліга чемпіонів - є Ліга чемпіонів. Це після неї можна в чемпіонаті очікувати якихось несподіванок. А після чемпіонату на Лігу чемпіонів все одно настрій окремий.

- Як думаєте, Луїш Каштру довірить знову місце в рамці молодому Анатолію Трубіну після тих шести пропущених м'ячів від «Боруссії» в Києві?
- Не знаю. Він, начебто, продовжує Трубіну довіряти. Це внутрішня кухня і ці відносини складно з боку коментувати. Я думаю, Каштру йому довіряє. Будь-воротар повинен свій кошик голів отримати, перш ніж він виросте і досягне певного рівня. Думаю, у всіх воротарів були матчі, коли вони багато пропускали і помилялися. Це вже внутрішня справа команди. Думаю, Каштру Трубіну довіряє, а вже кого він поставить в рамку, подивимося.

- Що думаєте з матчу АЕК - «Зоря»? Чи луганчани зможуть реабілітуватися в Греції?
- Якщо чесно, я дуже на це сподіваюся. Мені подобався футбол, в який грав Скрипник і його команда в минулому сезоні. Я сподівався, що «Зоря» буде цікавіше виглядати. Зараз у луганчан поки що не складається в Лізі Європи. Але дуже хочеться, щоб ці невдалі матчі перервалися. Наскільки я розумію, для «Зорі» набирати очки важливо і з фінансової точки зору. І «Зоря» - це команда, яка намагається грати в футбол. Особисто мені завжди подобаються такі команди. Я бажаю, щоб у них все вийшло. А вийде чи ні, подивимося.

- «Зоря» на цих вихідних у чемпіонаті України не грала, а АЕК у внутрішньому чемпіонаті розгромив «Ларису» з рахунком 4:1. Це якось може вплинути на результат?
- АЕК виграв 4:1 і зрозуміло, що у них такий хороший моральний фон. На матч може вплинути той факт, що «Зоря» не грала. Це завжди не дуже добре. Все-таки ігровий тонус дуже важливий. Те, що не грали цей тур, з одного боку добре, що відпочили. А з іншого боку, як на мене, краще грати регулярно, стабільно і постійно. Тоді ти відчуваєш цей ігровий ритм. Навіть складно прогнозувати, як це вплине на матч. Може, після відпочинку у «Зорі» буде більше сил, а може, навпаки, буде якась нестача ігрового тонусу.

- Що можете сказати по матчу Швейцарія - Україна? Який вердикт буде справедливим?
- Справедливий вердикт: все повинно вирішуватися на полі. Це, по-моєму, завжди справедливо. Це спортивний принцип. Його ніхто не відміняв. Але як воно буде? Я навіть не знаю. Зрозуміло, якби в такій ситуації замість України опинилася Німеччина або Іспанія, не думаю, що ми говорили б про якісь інші варіанти. Але, на жаль, як є, так є. У середу буде розглядатися справа про матч. Вважаю, справедливе рішення в такій ситуації - це спортивний принцип. Чесним рішенням буде - все вирішити на полі. У ситуації форс-мажору можна внести корективи, можна молодь викликати, дати їй шанс зіграти. Я думаю, завжди можна знайти це рішення і придумати для поєдинку будь-яку дату, коли намічені товариські матчі. Ці спаринги можна замінити на офіційний матч, який відкладений.

- Думаєте, може бути варіант з технічною поразкою для України?
- Це найгірший для збірної України варіант. Мені здається, швейцарці не починали б усю цю затію, якби не були впевнені, що не зможуть її реалізувати, так скажемо. Але будемо сподіватися на хороший для нашої збірної сценарій!

Дмитро КОТКОВ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 19:25 16

Мудрик і Зінченко потрапили у рейтинг від GiveMeSport

Коментарі