ШЕВЧЕНКО: «Україна не заслуговує на техпоразку. Повинне бути перегравання!»

Головний тренер збірної України прокоментував скасування матчу Ліги націй

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував скасування матчу Ліги націй між Швейцарією та Україною:

«Люцерн - прекрасне місто, але мені не вдалося його побачити, тому що ми весь цей час провели в готелі. Ситуація, в якій опинилася наша збірна, яку нам організували, вона була дуже важкою для команди.

Розгляд в УЄФА? Мені сценарій ще невідомий. Думаю, що будуть розглядати наші доводи. Вони досить сильні. Наша сторона має всі доводи, щоб довести - як мінімум, ми не заслуговуємо на технічну поразку. Я вважаю, що все має вирішити перегравання. Ми повинні зіграти цей матч і з'ясувати, яка команда сильніша і має залишитися в елітному дивізіоні.

Це була дуже важка ситуація буквально вже з другого збору перед поїздкою до Франції. Було важко уявити, як ми зможемо вийти з цієї ситуації, маючи таку кількість хворих. Ми не розуміли, у що це може вилитися. Але чудово спрацювали наші лікарі. Вони прекрасно розуміли ситуацію, ми змогли локалізувати проблему. Команда змогла зіграти.

Ми подальші матчі теж грали на досить хорошому рівні. Перемога над Іспанією - це заслуга хлопців. Вони довели свою волю і бажання грати за збірну України. Наступний збір - у нас матчі з Польщею і Німеччиною. Теж дуже багато хворих, нестабільна ситуація. Команда проявила сильні якості, показала хорошу гру. Я дуже задоволений тим, як команда зіграла і проявила себе в цей важкий час. Я вважаю, що ми заслужили своєю грою, враховуючи, в яку ситуацію потрапили, щоб залишитися у вищому дивізіоні.

Незрозуміла ситуація з Мораесом і Кривцовим? Я вивчив цей інцидент. Коли здається повторний тест тими, хто перехворів, десь вірус у них залишається, але вірус мертвий. Тому багато випадків було, коли люди перехворіли та знову здавали позитивні тести. При цьому вони не можуть інфікувати нікого, але тест показує вірус. Тому такі тести називають хибнопозитивними. Але про те, що вони хибнопозитивні, говорили тільки на наступний день, а не в день, коли ми повинні були грати. Ця вся історія була представлена ​​трошки по-іншому в день гри.

Так, команду не пустили в роздягальню в Швейцарії. Неприємна ситуація. У Німеччині, коли ми дізналися про результати тестів, ми повинні були виїжджати на тренування, нас попросили почекати. Ми виїхали через годину. Прес-конференція відбулася. І ми переодягалися в нормальних роздягальнях, нам надали всі можливості, щоб команда себе комфортно почувала.

У Швейцарії такого не було. Там була скасована прес-конференція, нас попросили переодягнутися в готелі. На стадіоні нас не пустили в роздягальню, щоб хлопці хоча б могли взути бутси. Таке в перший раз. Мені важко відповісти на питання, чому так вийшло. Навіть якщо вони дуже сильно переживали, що наша команда інфікована. Але та ж ситуація була і у швейцарської команди. У них теж було кілька позитивних гравців. І весь світ переживає цей момент. Ми повинні бути більш відкритими, усвідомлювати ситуацію. Хвороба - це нормальна ситуація. Для мене було дуже дивним таке ставлення, і мені це не сподобалося.

Я однозначно можу сказати: ми повністю виконали весь протокол. У нас була достатня кількість гравців, щоб ми могли зіграти матч в той день або на наступний. Нашої провини однозначно в цьому немає. Комісія буде розбиратися, і вона зобов'язана винести правильне рішення. Від цього буде залежати майбутнє дуже багатьох ситуацій. Навіть не хочеться уявляти, що може бути.

УЄФА має визначити для себе. Якщо є дати для перегравання, це був би найкращий варіант. Цей матч повинен бути зіграний з точки зору фейр-плей. В цьому і полягає весь сенс. Якщо не буде місця і часу для перегравання - є механізми, жереб. Але про технічну поразку однієї чи іншої команди мови не повинно йти. Технічна поразка - це буде неправильно!

Чому особисто я не захворів? Я здав більше 50 тестів. Не знаю, перехворів я чи ні. Але я також здавав тест на антитіла, і у мене їх немає. Думаю, краще було б уже й перехворіти. Але я дуже акуратний. Навіть зараз, коли я в Україні після інцидентів з хлопцями, перебуваю на самоізоляції вдома. Я здав ще один негативний тест, тому незабаром повернуся додому до дружини та дітей».

Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі