Експерт: «У Німеччині Шахтар буде грати по-іншому»

Юрій Шелепницький поділився думкою про суботні матчі «Динамо» і «Шахтаря»

Екс-капітан збірної України Юрій Шелепницький поділився думкою про гру «Динамо» і «Шахтаря» в матчах 10-го туру чемпіонату України.

- Відразу після поєдинку «Шахтар» - «Олександрія» довелося почути думку, що гру «гірників» зламало вилучення Мораеса. Чи згодні?
- Так, Мораес зіграв жорстко. Якщо в попередньому турі Монзуль вилучила Сидорчука за схоже порушення, то і тут все було на розсуд арбітра. «Шахтар» вважає за краще тримати гру під контролем, а вдесятьох це робити важче. Для того, щоб перемогти при такому розкладі, потрібно грати проти слабшого суперника. Однак, «Олександрія» - серйозний опонент. Тим більше, що олександрійці не тільки мали бажання набрати турнірні бали, а й були дуже зацікавлені в тому, щоб відібрати очки саме у «Шахтаря». Але це моє особисте припущення.

- Напередодні матчу Ліги чемпіонів з «Боруссією» (Менхенгладбах) гра «Шахтаря» не викликає у вас тривоги?
- Якогось захоплення вона не викликає. Бажання дати бій німецькій команді у «гірників», безумовно, є. У Німеччині «Шахтар» гратиме по-іншому, не виключено, що за рахунок дисципліни, - в першу чергу.

- «Динамо» три бали в матчі з «Інгульцем» дісталися малою кров'ю?
- «Інгулець» в ситуації, коли суперник, нехай навіть дуже іменитий, прибув на поєдинок без 15-ти футболістів у складі, повинен був успішно завершити свою нічийну серію. І якщо динамівці в такій ситуації зуміли впевнено здобути перемогу, покаравши господарів поля за помилки, - це тільки завдяки більш високому класу. Може, по грі команда Мірчі Луческу виглядала не дуже, але промахи «Інгульця» в захисті використовувала в повній мірі. Адже це не просто так. Упевнений, на установці Луческу вказував підопічним, хто із суперників і в якій ситуації може помилитися. Динамівці тиснули на оборону «Інгульця» і дочекалися свого шансу.

Гра 10-го туру для підтримки кондицій «біло-синіх» мала велике значення. Крім того, після відряджень в свої збірні динамівці мали, що називається, знову відчути один одного. Звичайно, стан Миколенка, Бущана, Караваєва, Шепелєва та Супряги не зовсім зрозумілий... Подивимося.

Олександр Тішура Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 01:21 7

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі