Андрій ШЕВЧЕНКО: «З огляду на ситуацію, ми зіграли добре з Німеччиною»

Головний тренер збірної України прокоментував поразку Німеччині в Лізі націй (1:3)

Наставник збірної України, незважаючи на поразку, залишився задоволений тим, як його команда виглядала в поєдинку проти Бундестім.

«Ця ситуація, в яку ми потрапили... Ми, напевно, єдина команда, яка сильно страждає від Covid-19, починаючи з жовтневих ігор і до сьогоднішніх. Наступна гра зі Швейцарією у нас буде вирішальна. Але ми всі перебуваємо в підвішеному стані. Сподіваємося, що втрат більше не буде. У нас є можливість довикликати гравців. Завтра вранці летить літак з Києва, щоб забрати наших інфікованих гравців. Ми сьогодні подумаємо, кого можемо довикликати.

Чого не вистачило? Не вистачило реалізації моментів. Ми створили достатньо моментів, щоб ми десь вирівняли гру. По-друге, нам не вистачає лавки. У нас не було можливості поставити оптимальний склад і зробити заміни, які могли б підсилити гру. Ми грали одним складом, в кінці зробили заміни, думаючи про наступну гру. Потрібно було дати відпочити гравцям, тому що у Зінченка була травма, у Маліновського була травма. Вони на жилах догравали гру.

Але все одно: я задоволений командою, вважаю, що виходячи з ситуації, в яку ми потрапили, зіграли добре. Створювали моменти, не відмовлялися від принципів нашої гри. Було дуже багато цікавих продовжень, не вистачило трохи реалізації».

«Те, що Зінченко, Степаненко і Маліновський не мали достатньо практики, пов'язано і з травмами, і з коронавірусом. Сьогодні моментами грали дуже добре, моментами десь помилялися. Але все-таки ми грали з таким суперником, у якого система гри поставлена ​​дуже давно. У Німеччині хоч і молода команда, але вона має великий досвід. Багато гравців є провідними в клубах Бундесліги».

«Що з Мораесом і Марлосом? Марлос, вважаю, провів дуже хороший матч. Було кілька моментів, влучив у поперечину. Реалізація, сподіваюся, буде поліпшуватися».

«Зінченко отримав травму на початку матчу. На 15-й хвилині було видно, що він був обмежений у своєму русі. У атаці у нього були моменти. Те, що допускаються помилки ... Ми грали з серйозною командою. Німці нас покарали за наші помилки, а ми свої моменти не реалізували».

«І перший, і другий матч з Німеччиною збірна України провела досить переконливо. В обох матчах можливості у нас були обмежені. Ряд гравців не міг нас підсилити. В першу чергу, ми зобов'язані були оборонятися, але, коли у нас був м'яч, ми намагалися маневрувати, грали між лініями, створювали цікаві комбінації. За рахунок цього ми створили багато проблем німцям. Подивимося, що Льов скаже після цього матчу. Я їх вітаю з перемогою, вона заслужена. Але ми створили їм проблеми і головний біль».

«Граючи проти таких суперників, наші гравці отримують величезний досвід. Можете подивитися, скільки ми гравців використовували в лінії оборони. Правий захисник недавно грав у молодіжній збірній, правий центральний - дуже молодий. До цього Тимчик грав теж. Ми йдемо на ризик, даємо молодим гравцям проявити себе. Де вони ще отримають подібний досвід?

Чигринський? Я його добре знаю. Але нам потрібно дивитися в майбутнє. У нас через шість місяців відбір на чемпіонат світу, чемпіонат Європи».

«Як готувалися до гри? З ранку було дуже нервово. Ми здавали одразу по два тести. Була невизначеність. Ми постаралися поставити оптимальний склад, який міг протистояти збірній Німеччини», - сказав Шевченко після гри.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 08:16 1

Реванш між боксерами відбудеться 21 грудня 2024 року

Коментарі