Обставини сильніші за нас. Україна поступилася Німеччині в Лейпцигу

Незважаючи на швидкий гол, команді Шевченка не вдалося втримати переможний рахунок

Поєдинок Німеччина - Україна відбувся. І це вже добре. Головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко зумів нашкребти «по засіках» і на стартовий склад, і на заявку. Це також непогано. Такий ось він, коронавірусний футбол: непередбачуваний, а часом і безглуздий, як російський бунт.

Але грати треба було, тому в хід пішли не тільки найближчі, але і «середні» резерви. З відомих причин в стартовому складі нашої команди (та й в заявці взагалі) виявився лише один динамівець - юний Забарний, який склав пару з Матвієнком в центрі оборони. Справа в захисті - теж недосвідчений Конопля, зліва - Соболь, в півзахисті - Зубков. Якщо чесно, дуже стрьомно...

Були проблеми зі стартовим складом і у Йоахіма Льова: у німців теж знайшлися заражені коронавірусом, але ще більше було травмованих. Проте, стартовий склад Бундестім виявився досить збалансованим і потужним.

Матч почався прогнозовано: стартовим домінуванням господарів. Причому домінуванням на всіх фронтах. Німці заволоділи і територіальної, і ігровою ініціативою. І високий пресинг був в їхньому виконанні: як же без нього. Гостям залишалося лише терпіти і триматися. І постаратися не наробити дурних помилок.

А далі сталося непередбачене: гості повели в рахунку. Десь після восьмої хвилини матчу українці зуміли не тільки перевести подих, а й організувати відразу кілька випадів на чужу територію. Один з таких випадів і став результативним. Зубков продерся крізь частокіл чужих і своїх ніг і відкотив м'яч під удар Яремчуку. Удар у Романа вийшов ідеальним, практично в мертвий кут: Нойєр навіть не ворухнувся.

Забитий м'яч явно додав гостям впевненості. Вони вже не так шанобливо дивилися на суперника. В одній з контратак Марлос міг виводити Яремчука один в один з Нойєром, але забарився. А що ж німці в ці хвилини? Дуже часто потрапляли в офсайд. І не виблискували в позиційних атаках. Але ось в контратаці зуміли відновити статус-кво. Наші захопилися атакою і проґавили відповідь. Сане хитнув Матвієнка і пробив точно в дальній кут: Пятов врятувати не зміг.

Другий гол українці пропустили знову після втрати м'яча в середині поля. Німці організували швидку доставку м'яча на чужу половину поля, Горетцка якимось незбагненним чином зумів зупинити майже втрачений м'яч і виклав його під удар Вернеру, якому залишалося лише влучити у площину воріт, з чим форвард «Челсі» без проблем впорався.

Що можна сказати про першу половину зустрічі? Німці виглядали індивідуально сильніше, однак не виглядали машиною. Українці грали і без паніки, і без «автобуса» в захисті. Непогана, я б сказав навіть якісна робота нашої команди. Все б нічого, якби не дві прикрі втрати м'яча в центрі поля, які і призвели до двох пропущених м'ячів. Що показово: німці забивали після швидких контратак, використовуючи в першу чергу наші помилки, а вже потім свої козирі.

Другий тайм почався з серйозного пресингу гостей. Так, саме так. Підопічні Шевченка затиснули господарів на їхній половині поля. Що показово: це саме гості змусили грати господарів від оборони, а не команда Льова свідомо віддала ініціативу. Наслідком стартових активностей збірної України став удар Зінченка в штангу (там був рикошет від захисника).

Десь до 60-ї хвилини німці вирівняли гру. Причому не тільки вирівняли, а й створили кілька небезпечних моментів. Нам відверто пощастило, що рахунок залишався незмінним. Але свого німці таки домоглися. Триходівка Гюндоган - Гінтер - Вернер закінчилася точним ударом останнього в правий від Пятова кут воріт. На користь господарів зіграв і рикошет від Забарного: цілком можливо, що прямий удар Тімо наш голкіпер би взяв.

Наші відповіли затяжними атаками, вінцем яких став класний удар Марлоса в штангу. Якби залетів - інтрига була б живіше живих, але рахунок не змінився, і німці могли собі дозволити не форсувати події.

Врятувала стійка Нойєра і в третій раз - після удару Мораеса. От не щастить, так не щастить. Цей момент став останнім по-справжньому небезпечним біля воріт збірної Німеччини. На жаль, зрівняти рахунок нам так і не вдалося: німці виявилися прогнозовано сильніше. Однак українці виявилися не прогнозовано наполегливими, сміливими і «зубастими». Претензій до наших хлопців бути не може, особливо в плані бажання і мотивації.

Проте, поразки уникнути не вдалося. І тепер в останньому турі потрібно вистояти в грі проти Швейцарії, щоб пролонгувати елітну прописку в Лізі націй.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга A. Група 4. 5-й тур.

Німеччина - Україна - 3:1

Сане, 23, Вернер, 33, 64 - Яремчук, 12

Рюдігер, 28 - Маліновський, 44

Німеччина: Нойер - Рюдігер, Кох, Зюле - Макс, Гюндоган, Горецка, Гинтер - Сане (Вальдшмідт, 86), Вернер (Брандт, 77), Гнабрі.

Україна: Пятов - Соболь, Матвієнко, Забарний, Конопля - Зінченко, Степаненко (Макаренко, 69), Маліновський - Зубков (Михайличенко, 75), Яремчук (Мораес, 75), Марлос.

Арбітр: Овідіу Хацеган (Арад, Румунія).

Стадіон: «Ред Булл Арена» (Лейпциг, Німеччина).

Удари (у площину): 19 (6) - 6 (1)
Кутові: 9 - 2
Оффсайди: 3 - 3.

НІМЕЧЧИНА-УКРАЇНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 07:42 8

Артем із 21 м'ячем більше не лідер, у Александера на рахунку 23 голи після 37-го туру

Коментарі