Андрій ШЕВЧЕНКО: «Незадоволений тільки результатом. Підвела реалізація»

Наставник збірної України - про матч проти Польщі

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував поразку своєї команди 0:2 від Польщі в товариському матчі:

«Єдине, чим я незадоволений - це результатом. Нас підвела реалізація моментів. Ми допустили дві помилки і поплатилися. Але це футбол. Грою я задоволений. Якщо винести за дужки результат, то гра була хороша.

Ми намагалися збалансувати склад сьогодні, як і команда Польщі. У нас важливі ігри попереду. Ця товариська гра дала багато інформації. А робити якусь оцінку я не хочу.

Лунін? Всі помиляються, це нормально. Нам було важко грати на цьому полі, важко контролювати м'яч. Напевно, тому Лунін і помилився.

Чому грав Лунін? Це молодий, перспективний воротар, який грає в дуже хорошій команді. Йому не вистачає ігрової практики, і для того і є товариські матчі, щоб її отримувати. За винятком цієї помилки, він зіграв хорошу гру.

На перспективи Луніна в збірній ця помилка не вплине. Всі помиляються, не бачу в цьому проблеми. Якщо звертати увагу тільки на помилки, то робота з футболістами не має перспектив.

У мене відмінні гравці, ми грали добре, створювали моменти. Бувають дні, коли ти не забиваєш. Але структурно ми грали правильно, була хороша взаємодія, комбінації. Було кілька помилок.

На правому фланзі захисту у нас небагато варіантів. Постійно на якійсь позиції по два гравці випадають: то воротарі, то центральні захисники, тепер праві. У нас є проблема на цій позиції.

Конопля сьогодні зіграв добре. У другому таймі ми дали можливість Бондарю, щоб подивитися, чи зможе він зіграти на цій позиції. Він теж непогано увійшов у гру. Будемо думати, балансувати. Попереду два непростих матчі. Нам потрібно знайти на цю позицію гравця, який зможе вирішувати завдання.

Чому не викликаний Буяльський? У нас достатньо півзахисників, які працювали в тій системі команди. Буяльський багато пропускав через травми останнім часом, зараз він добре виглядає.

У нас є кістяк, з яким ми завжди працювали. Буяльського я завжди розглядаю як кандидата. Коли він приїжджав, я завжди був задоволений його виступами і його ставленням. Зараз ми викликали цих гравців і дали можливість їм зіграти.

Степаненко? Ми дали йому можливість відпочити сьогодні. У деяких гравців відновлення після коронавірусу пройшло швидко, у деяких - повільніше. Наступні дві гри дуже важливі, ми намагалися балансувати, використали всі шість замін. Маліновський і Степаненко готуються на наступні матчі, і будуть грати, якщо все буде в порядку.

Багато ударів здалеку? Ми створили багато моментів, били і з близької відстані, і здалеку. Команда робила в атаці те, що повинна була, не вистачало тільки реалізації.

Нереалізований пенальті? Це був шанс повести в рахунку. Але команда не зупинилася, продовжувала в тому ж дусі. Змістом гри я залишився задоволений. Крім пенальті, у нас було ще багато шансів, щоб як мінімум здобути нічию, на поразку ми не награли.

Подальші плани? До Києва ми не повертаємося, відразу летимо до Німеччини. Ми залишаємося ночувати тут, завтра тренування і потім ми відлітаємо до Німеччини. Часу відновитися немає.

Ми викликали 30 футболістів до збірної, у нас був коронавірус. Зараз довикликати гравців до збірної - дуже складна процедура, нікого нового не буде.

В якій формі гравці «Шахтаря», які перехворіли на коронавірус? Кривцов сьогодні зіграв дуже хорошу гру, це його перша гра після хвороби. Є хлопці, які відновилися швидше і почувають себе добре. Іншим важче. Головне - що вони повернулися в команду. Будемо дивитися, як вони себе почувають. Але кожен приїжджає сюди з величезним бажанням допомогти команді.

Гра без уболівальників? Ми всі в однакових умовах. Ми сумуємо. Коли грали два домашні матчі в Києві та було 15-20 тисяч уболівальників, це відчувалося. Грати без уболівальників дуже важко. Сподіваємося, ситуація скоро покращиться».

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 17:35 0

Команди у жорсткій боротьбі поділили очки

Коментарі