Динамо - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Шанс для «гірників» майже наздогнати конкурента, для «Динамо» - піти у відрив

У неділю на НСК «Олімпійський» відбудеться центральний матч осінньої частини чемпіонату України: «Динамо» прийматиме «Шахтар».

Вперше за останні роки саме столична команда до «класико» підходить у статусі лідера УПЛ. На даний момент віце-чемпіон України посідає перше місце в турнірній таблиці, випереджаючи «Шахтар», який йде другим, на цілих чотири очки. Тобто, навіть якщо кияни і поступляться в цьому поєдинку, вони все одно збережуть лідерство.

Недільна гра буде проходити в складних епідеміологічних умовах. І без глядачів. Власне, вона могла і зовсім не відбутися. Через спалах коронавірусу в «Динамо» керівництво віце-чемпіонів України звернулося (за неофіційною інформацією) з проханням до «Шахтарю» перенести гру на більш пізній термін, але отримало відмову. Через позитивні тести на COVID-19 команда Мірчі Луческу не дорахувалася Бущана, Бойка, Миколенка, Шапаренка, Цитаїшвілі, Дуелунда, Гармаша, Караваєва і Белуце. А за останньою інформацією - і Супряги. Додайте до цього значного списку ще й травмованих Бурду, Костевича і Тимчика. Тобто, можна стверджувати, що на гру проти «Шахтаря» динамівці не зможуть виставити, як мінімум, половину основного складу. Раніше, пам'ятається, переносилися матчі з куди меншим числом хворих, але зараз, згідно з новим медпротоколом, поєдинок повинен відбутися практично за будь-якого розкладу.

«Шахтар» масово перехворів на коронавірус раніше. Через «чуму 21 століття» Луїш Каштру був змушений грати експериментальним складом і в двох стартових поєдинках Ліги чемпіонів, і матч УПЛ проти «Ворскли». Але на даний момент хвороба відступила, і наставник чемпіонів України має відмінний кадровий вибір. Поза грою - лише травмовані Ісмаїлі і Коноплянка. Правда, коронавірус скосив гендиректора донецького клубу Сергія Палкіна.

Якщо говорити про диспозицію, настрій, з яким команди підходять до очного протистояння, то в зв'язку з цим потрібно відзначити, що «поул позишн» краще саме у «Динамо». Незважаючи на серйозні кадрові проблеми, команда Луческу серед тижня дуже гідно зіграла в Лізі чемпіонів проти «Барселони». Кияни реально могли зачепитися за очки, але в підсумку мінімально поступилися 1:2. Героєм того матчу в складі української команди однозначно назвали юного голкіпера Нещерета, на рахунку якого більше десятка сейвів. Однак і партнери Руслана за гру на «Камп Ноу» теж заслужили на свою порцію компліментів. Вбачається, що здобутий позитивний заряд динамівці обов'язково постараються перенести і на гру проти «заклятого друга». Тим більше, що у киян вже є в нинішньому сезоні успішний досвід гри проти «гірників», та й турнірне становище залишає за ними право на помилку.

А ось «Шахтар» у мід-вік був нещадно битий. У третьому турі ЛЧ команда Каштру на «Олімпійському» була загорнена в газон «Боруссією» із Менхенгладбаха - 6:0. Примітно, що в тому поєдинку у господарів поля не було ні найменшого шансу проти суперника: настільки потужно і грамотно зіграла команда Розе, і настільки безпорадним виявився колектив Каштру. Після того матчу наставник «Шахтаря» назвав дії своїх підопічних «імпотенцією». І з цим не посперечаєшся. Хоча таку ж неприємну характеристику можна адресувати і тренерському штабу нашого чемпіона.

Напевно в грі проти «Динамо» Каштру і його команда захочуть реваншуватися. «Зобов'язує» не тільки дзвінкий ляпас від гладбахців, а й турнірне становище в УПЛ: якщо «гірники» мають намір і в цьому сезоні стати чемпіонами, в даній грі їх влаштує лише перемога. У разі ж поразки про чемпіонську корону можна забути. Та й крісло під португальським тренером в такому випадку точно захитається.

А ось Луческу про стійкість свого «крісла» може не турбуватися. Румунський тренер за короткий час зумів по-справжньому реанімувати київську команду. І зараз вона, незважаючи на всі проблеми, вперше за останні чотири роки реально претендує на національне «золото».

Разом з тим потрібно розуміти, що персона нинішнього наставника «Динамо», а в недавньому минулому наставника «Шахтаря» для його колишньої команди буде справжнім подразником. Ущемлене після поразки в Суперкубку самолюбство «гірників» буде «вимагати» сатисфакції. Подейкують, що преміальні «гірників» за перемогу над «Динамо» будуть підвищені.

Щодо стартових складів. Через серйозні кадрові проблеми вибір Луческу очевидний: зіграють практично ті ж, хто грав на «Камп Ноу». Плюс Сидорчук, мінус Супряга. А ось Каштру доведеться серйозно поламати голову над стартовим складом, адже вибір кандидатів великий. Швидше за все, цього разу тренер «Шахтаря» зробить ставку на старожилів, розбавлених молоддю, а не навпаки.

Примітно, що всі чотири «класичних» в минулому чемпіонаті виграв «Шахтар». Останній раз кияни обігравали донеччан в рамках УПЛ в 2018 році. У той же час потрібно відзначити, що в минулому сезоні динамівці здолали «гірників» і в Суперкубку, і в Кубку України (в 1/8 фіналу, а потім виграли цей трофей). І в нинішньому сезоні «біло-сині» перемогли «помаранчево-чорних» у Суперкубку (3:1).

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Нещерет, Кендзьора, Забарний, Попов, Шабанов, Сидорчук, Андрієвський, Буяльcький, Циганков, Де Пена, Родрігеш

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Хочолава, Корнієнко, Степаненко, Патрік, Антоніо, Тайсон, Марлос, Мораес.

8 листопада, неділя

«Динамо» - «Шахтар»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua - 1:1

  • 3.46
  • 3.78
  • 1.98
Сделать ставку
  • 3.30
  • 3.95
  • 2.01
Сделать ставку
  • 3.50
  • 3.80
  • 1.99
Сделать ставку

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 03:15 0

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі