Шанси тільки теоретичні. Зоря в Запоріжжі поступилась АЕКу

Підопічні Скрипника програли три матчі поспіль в новому євросезоні

«Зоря» невдало стартувала в груповому турнірі Ліги Європи, програвши два матчі англійському «Лестеру» і португальській «Бразі». Тому для того, щоб ще сподіватися на вихід до плей-оф, підопічних Віктора Скрипника сьогодні влаштовувала тільки перемога. Втім, така ж ситуація була і у грецького клубу, в стартовому складі якого на поле вийшли добре знайомі нам Дмитро Чигринський та Євген Шахов. Адже гості теж мали нуль в графі очок. Одним словом, результат поєдинку був дуже важливим для обох суперників.

На жаль для українських вболівальників, вже на 7-й хвилині «АЕК» повів у рахунку. Лівая отримав м'яч зліва в штрафному майданчику господарів поля і зумів з-під захисника виконати точну передачу в центр на Танковича, який чомусь залишився абсолютно один без нагляду. Той в дотик пробив по воротах і м'яч, зачепивши ногу Циганікса, опинився в сітці воріт.

Звичайно ж, футболісти «Зорі» відразу кинулися вперед великими силами відіграватися, але до ударів справа практично не доходила. А ось контратаки грецької команди виглядали куди більш небезпечними. Так, на 15-й хвилині все той же Танкович ледь не оформив дубль, але йому завадив це зробити Шевченко. Через чотири хвилини помилився вже сам голкіпер «Зорі», потрапивши м'ячем в ноги Лівая. Добре, що в цьому епізоді все обійшлося.

Мабуть, найактивнішим у господарів поля в атаці був Кочергін. Саме від нього виходила найбільша небезпека для воріт греків. На 23-й хвилині після передачі з правого флангу Владислав зробив свій перший удар в цьому матчі, але м'яч полетів вище воріт. А ще за дві хвилини півзахисник «Зорі» пробив здалеку вже низом, однак голкіпер гостей Цідотас виявився на місці.

На 34-й хвилині знову невдало зіграла оборона українців. Цього разу «АЕК» провів швидку контратаку прямо по центру і його футболісти безперешкодно дісталися до воріт Шевченка. Танкович тепер став автором гольової передачі, а його партнер і капітан грецького клубу Манталос з близької відстані просто «розстріляв» ворота господарів поля.

До кінця тайму команди ще встигли обмінятися небезпечними моментами. У гостей знову на ударній позиції на 37-й хвилині виявився Манталос, але головою пробив у руки Шевченку. А у «Зорі» могли відзначитися Кочергін і Кабаєв. Однак у першого завершальний удар на 42-й хвилині зовсім не вийшов, а другий, опинившись прямо перед воротами без опіки на 44-й хвилині, пробив і над воротарем, і над поперечиною.

В перерві Віктор Скрипник провів відразу дві заміни, випустивши на поле Назарину і Сайядманеша, однак малюнок гри практичний не змінився. Більш того, гості дуже агресивно розпочали другий тайм і на 54-й хвилині забили свій третій гол. В цьому епізоді індивідуальну майстерність продемонстрував Лівая. Він отримав м'яч на правому фланзі, змістився в центр і, не зустрічаючи особливого опору від Абу Ханни, пробив лівою ногою в ближній кут. На жаль, і тут Шевченко команду не врятував.

0:3 на початку другого тайму. Такого розвитку подій явно ніхто не очікував. Наставник «Зорі» змінив ще двох своїх футболістів і в гру увійшли досвідчені Фаворов і Гладкий. Однак і з їхньою появою гостроти біля воріт гостей особливо не додалося. Луганська команда хоча і йшла вперед, але виглядала якось приречено.

І тільки на 81-й хвилині Кочергіну, нарешті, вдалося пробити сильно і точно із-за меж штрафного майданчика. Але не встигли господарі поля порадіти забитому голу, як буквально за кілька секунд їм довелося в четвертий раз цього вечора діставати м'яч з сітки своїх воріт. Розігравши з центру, гості тут же доставили м'яч вперед і Лівая оформив дубль.

Скоротити розрив у рахунку «Зоря» могла на 88-й хвилині, коли після виконання стандарту, Вернидуб з близької відстані пробив м'ячем у поперечину. Ось і все, на що були здатні в кінцівці українські футболісти.

1:4 - третя поразка луганської «Зорі» в Лізі Європи і вона, так і не набравши жодного очка після трьох зустрічей, замикає турнірну таблицю.

Ліга Європи УЄФА. Груповий етап. Група G. 3-й тур.

«Зоря» - АЕК Афіни - 1:4

Кочергін, 81 - Танкович, 7, Манталос, 34, Лівая, 54, 82

Вернидуб, 65 - Манталос, 29, Ансаріфард, 77, Інсуа, 87

«Зоря»: Шевченко - Циганікс, Абу Ханна, Вернидуб, Хомченовський (Фаворов, 59) - Іванісеня - Кочергін, Юрченко - Кабаєв (Гладкий, 59) - Громов (Сайядманеш, 46), Луньов (Назарина, 46).

АЕК Афіни: Цидотас - Інсуа, Чигринський, Неделчару, Сварнас - Крстічіч (Галанопулос, 85), Шахов (Шабанаджович, 69), Васілантонопулос - Манталос (Ботос, 85), Лівая, Танкович (Ансаріфард, 75).

Арбітр: Вільям Коллум (Глазго, Шотландія).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 13 (5) - 9 (6)
Кутові: 5 - 1
Оффсайди: 2 - 2.

ЗОРЯ-АЕК АФІНИ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 11:28 0

Минулого вікенду «шпори» програли «Арсеналу», ще раз оголивши серйозну прогалину у підготовці

Коментарі